h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Vakblad H2O januari 2018

cover h2o jan 2018

Joke Cuperus, nieuw boegbeeld watertechnologie
Voor het Topconsortium Kennis en Innovatie Watertechnologie valt nog veel winst te behalen, zegt de nieuwe voorzitter Joke Cuperus. Het TKI moet zich dan wel wat minder bescheiden opstellen. En meer ‘businesslike’ opereren. Zo kan het een volwaardig zusje worden van het TKI Deltatechnologie, dat hierin het goede voorbeeld geeft.

Wordt water vergeten bij lokale verkiezingen?
De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op 21 maart 2018 liggen de rode potloden en stembiljetten klaar. Waar het ook over gaat in de verkiezingsstrijd, ‘water’ lijkt tot nu toe een vergeten thema. En dat terwijl gemeenten serieus met stresstesten en actieplannen aan de slag moeten om het hoofd te bieden aan hitte, droogte en stortbuien die we nog nooit hebben meegemaakt.

Instituten storten zich op klimaatadaptatie
Gelijktijdig staan in Nederland twee kenniscentra voor klimaatadaptie in de steigers. Het internationale centrum GCECA en het nationaal consortium CCCA. Een paar letters verschil slechts. En ook allebei een loket voor up-to-date kennis en expertise. Concurrenten? “Verre van dat, logische partners.”   


Werk in watersector verandert snel
Het werk in de watersector verandert snel. Met vernieuwende concepten en technieken als de makathon en virtual reality wordt ingezet op innovatie van mens en organisatie.  


Waterwerkers en agressie: ‘Het went nooit’
Iemand die een deuk in je auto schopt, je achterna zit door de straat, je bedreigt, je klem zet in een lift of voor een deur. Ook waterwerkers ervaren geregeld agressie tijdens het werk. Wat doet dat met de mensen die het meemaken?


GMB: ‘Bij circulaire economie horen andere kostprijzen en investeringen’
GMB staat te boek als multidisciplinaire vernieuwer in de watersector. Op de plank ligt voldoende werk voor duurzame groei. Maar als Nederland kiest voor een circulaire economie moet er gerekend gaan worden met andere kostprijzen en investeringen, zegt directeur Gerrit-Jan van de Pol.

EN VERDER

In the picture
Diederik van Duuren: ‘Elke druppel water nuttig gebruiken’

Hoogstandje
Jansbeek weer bovengronds

Watertechniek
- Waternet: Primeur met pilot
- Afvalwater + eendenkroos = veevoer
- Aqua Vakbeurs: Innovatiestraat, kennissessies en career event

Scriptieprijs
Jury: ‘We zijn onder de indruk’

Lieke Brackel
Differentiatie rioolheffing voor klimaatbestendige stad

Daan Poppema
Naar een grondiger begrip van vegetatievestiging

Waterwetenschap
Waterleiding saneren met pipe cracking

H2owaternetwerk.nl
Overzicht nieuwe vakartikelen

Waternetwerk
Cecs, drugs and plastics balls

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het