h2ologoprimair


knw uitgever h2o

In oktober in vakblad H2O

oktober2017 cover

Roelof Kruize: ‘We willen doorbraken’
Het creëren van een internationale community voor stedelijke en industriële wateroplossingen. Dat is de ambitie tijdens de Amsterdam International Water Week. Roelof Kruize streeft naar coalities van waterbedrijven die voor vergelijkbare uitdagingen staan. Deze coalities moeten zorgen voor doorbraken.

Megasteden vechten tegen water
Over de hele wereld worden steden geconfronteerd met enorme uitdagingen als gevolg van extreme weersomstandigheden. Op de AIWW wordt er uitgebreid over gepraat. Wat zijn de problemen en oplossingen? John Batten van Arcadis USA vertelt.

EIB: geld genoeg, maar te weinig projecten
Om het Europese drinkwater schoon en de verwerking van het afvalwater op peil te houden, zijn de komende jaren vele miljarden euro's nodig. Daar komen nog de investeringen bij om de verwachte gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Dat geld moet ergens vandaan komen. De Europese Investeringsbank is een van de grootste financiers op watergebied ter wereld en heeft geld genoeg, zegt Thomas van Gilst, manager van de projectdivisie Water van de EIB.

Aquatech breekt record met 900 exposanten
Een uitgebreid inhoudelijke programma, nieuwe paviljoens en aandacht voor actuele onderwerpen als circulaire economie zorgen voor meer belangstelling dan ooit.

Floodex: Grensoverschrijdende samenwerking
Tijdens de AIWW wordt op 31 oktober het nieuwe kennisevenement Floodex Europe gelanceerd. In het middelpunt staat de internationale samenwerking bij de aanpak van overstromingen.

AIWW: ‘One-stop-shop’ voor inspiratie, inzichten, oplossingen en nieuwe contacten
De tweejaarlijkse Amsterdam International Water Week Week bestaat uit de AIWW Conference, Aquatech Amsterdam, het Floodex Europe Launch Event, het Young Water Professionals-programma, de Sarphati Sanitation Awards en excursies naar 'Living Lab' Nederland. Daarbij wordt ingezet op het sluiten van ‘Amsterdam Agreements’, zij vormen het fundament van nieuwe partnerschappen en oplossingen van vraagstukken.

Nieuwe iconen Nederlandse watersector
In het IJssel- en Markermeer bouwt de Nederlandse watersector aan nieuwe en bijzondere projecten. De Marker Wadden is een nieuw voorbeeld van building with nature. De archipel is een uniek ontwerp met het doel om de waterkwaliteit in het Markermeer te verbeteren. In de Afsluitdijk wordt een vismigratierivier aangelegd, een passage door de dijk die vissen als de zeeforel, prik en steur de mogelijkheid biedt om vanuit de Waddenzee zoet water te bereiken. Beide projecten zijn nieuwe iconen van de Nederlandse watersector die ook elders in de wereld kunnen worden gerealiseerd om vraagstukken op te lossen.

In the picture
Dax Boot: ‘Water was altijd dichtbij’

Watertechniek

  • EnviroChemie ontwikkelt zuivering voor Tata Steel
  • Oasen test op afstand bestuurbare afsluiters
  • Nieuwe Movitec-pomp geschikt voor horizontale opstelling
  • ‘Bouw heeft onvoldoende oog voor legionellagevaar’

Hoogstandje
Verkoeling op Amsterdams dak

New Business

  • Vooraf | Nederlandse baanbrekende innovaties op Aquatech
  • Een staalkaart van vernieuwingen op Dutch Innovation Avenue

Waterwetenschap
Landbouw en drinkwater kunnen goed samengaan

Waternetwerk
‘Olympische’ Wetskills in voorbereiding

H2owaternetwerk.nl
Overzicht van nieuwe vakartikelen

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het