Colors: Orange Color
18-20 sept   Studiereis Zürich ism Stadswerk
25 sept   Werkconferentie Nationaal Daken Plan
27 sept   Jong KNW: Flexwerken in Rotterdam, met nazomerborrel
10 okt   Workshop Calamiteiten in persleidingen - Het lek boven water!
31 okt   Seminar: Water in de 21e eeuw
1 nov   Seminar KNW Internationaal: Water en Sanitatie Masterplan voor Manilla
4-8 nov   Amsterdam International Water Week - AIWW 2019, met oa de Fitterijwedstrijden tijdens Aquatech Vakbeurs 2019
26 nov   Themadag CoP: Water in de stad - kansen en dilemma's bij beheer en onderhoud
29 nov   KNW Najaarscongres 2019: Droogte - een andere kijk op waterbeheer
.. jan
    Workshop Calamiteiten in persleidingen - 2e editie
     

Voor deze events gelden de algemene voorwaarden van KNW

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 Index Duurzame Steden. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? 'Ambitieuze doelen kunnen alleen met een interdisciplinaire aanpak gerealiseerd worden.' Studiereis Zürich ism Stadswerk, 18-20 september 2019.

Green Deal Groene Daken heeft de resultaten van vier jaar samenwerking aangeboden aan Deltacommissaris Peter Glas. Dit krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan (NDP), met een aftrap tijdens de Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst'. Nieuwe NDP-partners zijn welkom. De Werkconferentie was op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam.

Jong KNW organiseerde opnieuw een flexwerkmiddag! Vrijdag 27 september 2019 in Rotterdam, (net)werken met collega's in De Rotterdam met prachtig uitzicht over de stad, en daarna een nazomerborrel.

We hebben uitgebreide transportsystemen voor ons drinkwater en afvalwater. Hoe zorgen we dat lekkages en leidingbreuken worden voorkómen en opgelost? We deelden ervaringen tijdens een zeer geslaagde workshop op donderdag 10 oktober 2019 bij PWN in Heemskerk; lees verder voor programma en presentaties. (Deze workshop wordt opnieuw aangeboden in januari 2020, aanmelding is nu al mogelijk!)

Hoe kunnen wij als Waterorganisaties samen met anderen vormgeven aan de samenleving in de 21e eeuw? Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat water een (politiek) strijdpunt wordt? Veranderende eisen en wensen vanuit de samenleving vragen om afstemming en samenwerking. Seminar KNW Waternetwerk en SDRG op donderdag 31 oktober 2019 in Leiden.

Voor metropool Manilla en het omliggende stroomgebied wordt een groot 'Manila Bay Sustainable Development Master Plan' (MBSDMP) opgesteld. Grote uitdaging in een dichtbevolkt gebied, dat bovendien regelmatig getroffen wordt door cyclonen, aardbevingen en overstromingen. Wat zijn de lessons learned? KNW Seminar ism Deltares, vrijdag 1 november 2019 in Delft.

Themadag CoP Beheer en Onderhoud over 'Water in de stad'. Klimaatverandering en andere ontwikkelingen vragen om een nieuwe stedenbouwkundige inrichting, én om afstemming en aanpassingen van beheer en onderhoud. Themadag met praktijkvoorbeelden, dilemma's en oplossingen - dinsdag 26 november 2019 in Rotterdam.

Is droogte een probleem dat iedereen raakt? JA! Internationaal, nationaal en lokaal, en van producenten tot consumenten. Tijdens het Najaarscongres zullen bevlogen experts hun visie geven op het droogtevraagstuk. Droogte vraagt om een nieuwe aanpak! KNW Najaarscongres, vrijdag 29 november 2019.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het