KNW Themagroep Bestuurlijk-Juridische zaken organiseerde ism Waterschap De Dommel een symposium over ‘Wateroverlast en Aansprakelijkheid’. Als extreme buien leiden tot wateroverlast en schade, welke schade is dan verhaalbaar? Wat mag er van een waterschap worden verwacht? - lees verder voor de presentaties.

Extreme buien, schade en aansprakelijkheid

hoog water ws dommelDe laatste jaren heeft Nederland heel wat extreme buien te verduren gehad. Soms met aanzienlijke wateroverlast en schade tot gevolg, zeker ook in Oost-Brabant en Noord-Limburg. 

Na een beeldende inleiding van het waterschap over de gevolgen van dergelijke neerslag, volgden juridische inleidingen over de problematiek, van zowel het buitengebied als de bebouwde kom.

Hoe verhouden extreme buien zich tot de geldende normering? Wat mag er van een waterschap, gemeente en ook particulieren worden verwacht? Hoe ontwikkelt zich de jurisprudentie? Welke schade is verhaalbaar, en wat is de mogelijkheid van verzekeringen?

Download de presentaties

201809 wateroverlast dommel201809 wateroverlast juridisch

201809 wateroverlast normering201809 wateroverlast hemelwater

201809 wateroverlast verzekeren

KNW Symposium 'Wateroverlast en aansprakelijkheid'

maandag 17 september 2018 | Boxtel | KNW ism Waterschap De Dommel

Programma en presentaties

Organisatie
KNW Themagroep Bestuurlijk-Juridische zaken

 

logo KNW10

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag