De Wakkere Dijk is een multifunctionele rivierdijk geworden, waar waterveiligheid wordt gecombineerd met recreatie, natuur en cultuur. Kees van der Velden vertelt over de geslaagde totstandkoming van dit project, tijdens het Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken, op dinsdag 13 maart in Slot Loevestein.

Dijkversterking en ruimtelijke inpassing van de dijken

hoog water munnikenlandHet dijkversterkingsprogramma HWBP is in volle gang. De opgave voor waterschappen en Rijkswaterstaat is groot: tot 2050 moet naar verwachting 1900 kilometer dijk worden versterkt. Daarbij wordt de veiligheidsopgave gecombineerd met uitdagingen als de inpassing in de omgeving, publieksparticipatie en afstemming met andere belanghebbenden.

We delen praktijkvoorbeelden en inzichten, tijdens het Symposium 'Ruimtelijke inpassing van dijken' op dinsdagmiddag 13 maart in Slot Loevestein.

Op het programma staan oa keynotes door Richard Jorissen (Programmadirecteur Hoogwaterbeschermingsprogramma) en Ellen Tromp (Deltares en TU Delft), en een presentatie over de Wakkere Dijk bij Slot Loevestein door Kees van der Velden (Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit, Provincie Gelderland).

Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken

  • Datum: dinsdag 13 maart 2018
  • Tijd: 12:30 - 18:00 uur
  • Locatie: Slot Loevestein - zie route

Programma, details en aanmelden
Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken

Organisatie
KNW Themagroep Water en Ruimte

logo KNW10

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag