Nieuwsgierig naar de theorie en methoden om afvalwaterstromen te behandelen als bron van grondstoffen en energie? Volg dan de PAO TM cursus op 13 en 14 maart in Amersfoort.

van 'waterzuiveraar' naar 'energie en chemicaliën producent'

efgf waterzuivering bron grondstoffen energieCirculaire economie, duurzaamheid, Green Deals, grondstoffen en energiefabrieken. Er lijkt een grote verandering gaande in het denken met betrekking tot afvalwaterstromen. Die moeten in de toekomst steeds meer als grondstof in plaats van afval worden behandeld. De mogelijkheden lijken legio maar de gewenste investeringsroute is complex.

Tijdens de tweedaagse cursus leer je de theoretische achtergronden van fosfor, bioplastics, cellulose, ALE en energie in de waterzuivering. Vervolgens leer je per grondstof hoe je deze technisch terug kunt winnen. 

Ook gaat de cursus in op de veranderingen die noodzakelijk zijn om de omschakeling van waterzuiveraar naar energie en chemicaliën producent te kunnen maken. Dit betreft de LCA-methodiek als afwegingskader, maatschappelijke en juridische aspecten.

PAO TM cursus 'Waterzuivering als bron van grondstoffen en energie'

  • datum: 13 en 14 maart 2018
  • locatie: in Amersfoort

Details en inschrijven: PAO TM cursus 'Waterzuivering als bron van grondstoffen en energie'

logo KNW10

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag