Landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’ werkt aan een strategische aanpak voor probleemstoffen in het water. Symposium WOKIV op 25 januari belicht hun bevindingen, knelpunten en oplossingen in een van de werksessies.

werksessie: Opkomende stoffen - het beleidskader

Drinkwater kleinOpkomende stoffen vormen op dit moment een probleem voor veel verschillende betrokken partijen, zoals drinkwaterbedrijven, lozers, waterbeheerders, vergunningverleners en toezichthouders. Een strategische aanpak voor mogelijke probleemstoffen wordt momenteel uitgewerkt door de landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’. In een werksessie van Symposium WOKIV - Waterkwaliteit op de Kaart belichten we de verschillende invalshoeken en delen wij graag de problemen waar de betrokkenen zoal tegenaan lopen. Welke oplossingsrichtingen beginnen zich al af te tekenen? Graag bespreken we hier ook hoe we hierbij samen efficiënt en effectief met elkaar op kunnen trekken.

Tijdens WOKIV - het 4e Symposium Waterkwaliteit op de Kaart - gaan we voorbeelden, veelbelovende technieken en initiatieven delen, en inspireren tot actie.

Op het programma staan presentaties en 16 inspirerende werksessies. Kom ook en deel jouw ideeën!

Symposium wokIV - Waterkwaliteit op de kaart

  • Datum: donderdag 25 januari 2018
  • Tijd: 9:00-17:00 uur
  • Locatie: RWS-LEF Future Center in Utrecht

Details, programma en aanmelden
Symposium WOKIV - Waterkwaliteit op de Kaart

Organisatie
KNW Themagroep Waterkwaliteit

WOKIV a

 

aandacht voor 'Opkomende stoffen' - de nieuwe probleemstoffen

Problemen met zgn 'opkomende stoffen' zijn regelmatig in het nieuws en worden ook genoemd in de plannen van het nieuwe kabinet, zie oa:
- H2O nieuws | Tweede Kamer wil einde aan persistente stoffen.
- H2O nieuws | Waterschappen en RIVM vinden GenX in watersystemen.
- H2O nieuws | Rutte III : klimaatbestendig en waterrobuust Nederland

Landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’ werkt aan een strategische aanpak. Hun werk en resultaten staat centraal tijdens een van de werksessies van Symposium WOKIV.

 

logo KNW10

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag