0
0
0
s2smodern

Pleziervaartuigen mogen sinds kort het toiletwater lozen, mits het gezuiverd is. RVO organiseert op 16 december 2019 een informatiemiddag voor ondernemers die dergelijke zuiveringssystemen op de markt kunnen brengen.

pleziervaart

Marktkans: Zuiveringsvoorziening voor pleziervaartuigen gezocht

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 30 september 2019 een wetswijziging doorgevoerd waardoor pleziervaartuigen voortaan toiletwater mogen lozen, mits er een zuiveringsvoorziening aan boord aanwezig is.

Deze regeling kan een kans zijn voor ondernemers uit de watertechnologie sector. Er zijn op dit moment weinig tot geen zuiveringssystemen op de markt die toepasbaar zijn op (kleine) pleziervaartuigen. Bent u in staat een dergelijk zuiverings/desinfectiesysteem op de markt te brengen? Dan ligt hier wellicht een marktkans voor u.

RVO Informatiemiddag

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren een bijeenkomst voor (water)technologie leverende bedrijven uit de Nederlandse watersector.

  • datum: maandag 16 december 2019
  • tijd: 14:30 - 17:00 uur
  • locatie: RVO, Croeselaan 15 in Utrecht

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een toelichting op de ingevoerde wetswijziging, de eisen die aan de gezochte zuiveringstechnologie gesteld worden, en de vereiste certificering van uw product onder de nieuwe regelgeving. RVO geeft informatie over ondersteuningsmogelijkheden bij de ontwikkeling en marktintroductie van uw nieuwe systeem, en een vertegenwoordiger van de HISWA zal vertellen welke verwachtingen er zijn vanuit de eigenaren van pleziervaartuigen.

Contact en aanmelden
RVO secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag u naam, functie en bedrijf vermelden bij aanmelding.

Meer informatie
Daan Giebels (adviseur RVO) via 06-29213085, of Maurice Luijten (liaison Topsector Water & Maritiem) via 06-46751989.