0
0
0
s2smodern

Jong KNW organiseerde een netwerkmiddag in Zeeland, met een zeewier excursie en een proeverij. Wat zijn wieren eigenlijk, hoe leven ze? En - hoe smaakt ons eigen zeewier?

1906 Wierenexcursie 2

We waren te gast bij WildWier, een enthousiaste onderneming gespecialiseerd in Zeeuwse zeewier:

'Zeewier is magisch: het zit bomvol voedingsstoffen en vitamines, sporenelementen en mineralen. Je kunt het eten en op je lijf smeren. Bovendien is het eten van Zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde: het leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals de vleesconsumptie,' aldus WildWier. Zij werken oa samen met Nationaal Park Oosterschelde en Stichting Zeewierwijzer.

'Ieder seizoen geeft zijn eigen wieren. Grootschalige en/of agressieve oogst kan de kwetsbare ecosystemen ernstig verstoren. Dit is helaas al veel gebeurd wereldwijd.' In Nederland is het verboden om zonder vergunning zeewier te oogsten. WildWier heeft sinds 2015 vergunning om kleinschalig en handmatige te oogsten, en richt zich daarnaast ook op educatie en bewustwording, door hun manier van werken, de organisatie van excursies en de Wierenwaaier waarin 27 soorten zeewier beschreven worden.

1906 Wierenexcursie 3

1906 Wierenexcursie 4

zeewier excursie

1906 Wierenexcursie 1

Foto's: Milly Kors en WildWier


Organisatie
Jong KNW

logo jong KNW