Van 15 - 25 maart 2019 wordt de Wetskills Water Challenge in Oman gehouden. 25 Studenten en young water professionals uit Oman, Nederland en de Golf Regio gaan in internationale teams aan de slag met uiteenlopende water problemen. Welke team vindt de meest innovatieve oplossing?

wetskills oman

Wetskills-Oman 2019: Water-Energy-Food Nexus

Het event vindt plaats op de Sultan Qaboos University (SQU) in Muscat, Oman. Centraal staat de 'Water-Energy-Food Nexus', het centrale thema van WorldExpo Dubai in 2020.

Wetskills-Oman 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade, en met partner organisaties uit Oman (MEDRC, PDO, Haya Water en Oman Water Society) en Nederland (Waterschapsbedrijf Limburg, Water Footprint Implementation en de Unie van Waterschappen).

Wetskills partners hebben 5 interessante cases geformuleerd voor deze challenge: cases over de inzet van modulaire technologie voor afvalwaterbehandeling; een framework voor grondwater management; een model voor slibverwerking en productie van duurzame energie; het gebruik van de Water Footprint voor een duurzame export; en het betrekken van stakeholders bij water- en droogtemanagement.

De deelnemers krijgen een afwisselend programma met workshops, teambuilding, veldexcursies en ontmoetingen met waterdeskundigen. Ook een bezoek aan de Haya Water wetlands en het PDO museum, en culturele excursies ontbreken niet. De teams presenteren hun oplossingen op 24 maart met pitches en posters, waarna de winnaars gekozen zullen worden door een deskundige jury. De afsluitende ceremonie vindt plaats op 25 maart, tijdens de World Water Day Celebration 2019.

Contact en informatie
Wetskills-Oman 2019

Wetskills formule: Out-of-the-box ideeën voor watervraagstukken

Wetskills organiseert in 2019 meerdere challenges, oa in China (2-14 juni), Roemenië (3-14 juni) en Bangladesh (30 juni - 12 juli).

Meedoen? Organisaties kunnen meedoen door een case te formuleren waarmee een team aan de slag kan gaan. Young waterprofessionals kunnen meedoen als deelnemer, om met een internationaal team te werken aan out-of-the-box oplossingen voor concrete watervraagstukken. Zie het Wetskills jaarprogramma voor meer informatie.

Jaarprogramma 2019
Wetskills - Upcoming Events

 

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het