0
0
0
s2sdefault

ROm/Stadszaken organiseert een webinar over de Regionale Energiestrategieën, met o.a. aandacht voor de effecten op het landschap en de taak van decentrale overheden. Webinar en debat op woensdag 8 april 2020 vanaf 15:00 uur.

stadszaken res 

Webinar Regionale Energiestrategie

In juni moeten alle regio’s hun Regionale Energiestrategie (RES) in concept hebben ingeleverd. Sommige regio’s hebben dat al gedaan, andere zijn daar nog mee bezig.

Wat is tot nu toe het beeld over de gemaakte keuzes voor duurzame energiebronnen om aan de gestelde doelen te voldoen? Wat is de relatie met de warmtevisies, die pas een jaar later klaar hoeven te zijn? Is het überhaupt slim om zo’n belangrijke systeemverandering grotendeels op het bordje van de decentrale overheden te leggen? Gaat ondertussen het landschap niet naar de knoppen?

Sluit digitaal aan bij het webinar

Deze en andere vragen staan op woensdag 8 april vanaf 15:00 uur centraal in het webinar, met onder meer Jop Fackeldey (gedeputeerde Flevoland, portefeuillehouder IPO) over de stand van zaken van de RES. Vervolgens nemen Friso de Zeeuw (emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling) en Benno Strootma (rijksadviseur voor het landschap) het woord om hier een reactie op te geven.

U als digitale deelnemer krijgt vervolgens de ruimte om vragen te stellen, en middels een online peiling worden stellingen gedeponeerd.

Het ROm/Stadszaken webinar en debat wordt rond 16:00 uur afgesloten met een kort woord van Jop Fackeldey, Friso de Zeeuw en Benno Strootman. Wat nemen zij mee uit dit debat?

Informatie en aanmelding
Webinar over de RES


Meer Watersector events