0
0
0
s2sdefault

KNW Waternetwerk reikt ook dit najaar de MBO-prijs uit (MBO3 en MBO4 studenten) en de Scriptieprijs (HBO en WO studenten). Volg jij een 'water'opleiding en schrijf jij dit jaar jouw eindopdracht of scriptie? Lees het reglement voor de spelregels, en doe mee! De inschrijving voor 2021 is al geopend.

pixabay water2

Inschrijving 2021

HBO en WO Scriptieprijs
Zie Waternetwerk HBO en WO Scriptieprijs voor informatie en aanmeldformulier. De Waternetwerk Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bachelor en master studenten, en wordt gesponsord door de Nederlandse Waterschapsbank.

MBO-prijs
Zie Waternetwerk MBO-prijs voor informatie en aanmeldformulier. De MBO-prijs
is ingesteld in samenwerking met de MBO-opleidingen en werd in 2020 voor het eerst uitgereikt. De prijs wordt gesponsord door de Werkgeversvereniging Waterbedrijven.

KNW MBO prijs cbanner scriptieprijs3


Winnaars van MBO-prijs en Scriptieprijs 2020

Wie waren de winnaars in 2020? Lees de artikelen over de winnende eindopdrachten en scripties in Vakblad H2O (februari 2021):

Artikel MBO-prijs 2020: "Studies naar het effect van natte teelt op de flora en fauna, een ontwerp voor de renovatie van een koelwater innamestation en een bestrijdingsplan voor een invasieve exoot. Deze afstudeeronderzoeken vielen in de prijzen tijdens de eerste editie van de MBO-scriptieprijs van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW)." - lees verder voor het artikel over de winnende eindopdrachten van Ingo van Veghel, Vincenzo Naviglio, Bart Werkhoven en Shanelle Steijn.

Artikel Bachelor Scriptieprijs 2020Klep-balgstuw meest geschikt voor de Maas - "De stuwen in het Nederlandse deel van de Maas zijn gebouwd tussen 1925 en 1936 en zijn aan vervanging toe. Daarom is een verkennend onderzoek uitgevoerd met als doel een stuwmiddel te vinden dat het meest geschikt is als vervanging van de huidige stuwen in de Maas." - lees verder voor het artikel van prijswinnaars Aron Braakman en Matthias Polinder.

Artikel Master Scriptieprijs 2020: Slachtofferbepaling bij grootschalige overstromingen "Het aantal slachtoffers ten gevolge van een potentiële overstroming wordt bepaald met behulp van ‘mortaliteitsfuncties’. Deze functies zijn voornamelijk gebaseerd op data van de Watersnoodramp in 1953." Case-studie naar mogelijke verbeteringen in de huidige slachtofferbepaling, voor het rivierengebied de Bommelerwaard. - lees verder voor het artikel van prijswinnaar Anneroos Brussee.


Meer KNW & Watersector nieuws