0
0
0
s2smodern

‘Er zijn in het land verschillende voorbeelden waar klimaatproblemen succesvol zijn aangepakt, soms op een heel innovatieve manier, maar ook gewoon door goed te begrijpen wat er speelt, met de voeten in de klei en met de mensen. Het is de hoogste tijd om – met hulp van KNW – die succesvolle aanpak van klimaatadaptatie te delen' - aldus Ria Löschner en Louis Broersma nav de voorbereiding van een symposium in het najaar.

blog klimaatadaptatie

‘We hebben voorbeelden variërend van het Amstel station, een woonwijk in Assen en voorbeelden uit Brabant en Limburg. Onder de vlag van KNW Waternetwerk organiseren we samen een boeiend en leerzaam symposium over Klimaatverandering, de stad en de wijken. Met als ondertitel ‘sleutels tot succes bij klimaatadaptatie’. De meeting was gepland op 23 mei 2019 op het mooie landgoed van Sweco Nederland in de Bilt, maar is uitgesteld naar het najaar.

Even voorstellen: organisatoren Ria Löschner en Louis Broersma

Op de foto links: ‘Ik ben Ria Löschner, adviseur waterbeheer bij Nelen en Schuurmans, inmiddels alweer 10 jaar en sinds dit jaar de trekker van het thema omgeving & klimaat binnen ons bedrijf. Ik vind het erg boeiend en belangrijk na en mee te denken over inrichting van nieuwe wijken, met aandacht voor water en groen’.

En rechts: ‘En ik ben Louis Broersma. Ik zit al meer dan 25 jaar in het watervak en werk als adviseur en projectmanager bij Sweco Nederland, hard bezig met klimaatverandering en het zoeken naar oplossingen op het snijvlak van water en ruimte. Ik ‘droom’ van een betere en mooiere leefomgeving, ook voor latere generaties, waarin water een hoofdrol speelt’.

Praktische zaken en een ‘droom’

We zoeken tijdens het Symposium samen met u naar de sleutels van succes. Wie weet ontstaat er wel een mooie groep die hun ervaringen en lessen wil delen.

Het symposium begint om 12 uur met een gezellige lunch. We nodigen uitdrukkelijk deelnemers uit van verschillende plaatsen en sectoren. Onze ambitie is van de bijeenkomst een publicatie te maken, waarin u meedoet als ‘auteur’!

We krijgen allebei energie van het verbinden van mensen en van partijen, het geheel is namelijk méér dan de som der delen. We vullen elkaar aan, zoeken elkaar op, ook al zijn we in feite concurrenten van elkaar. Op dat moment is dat niet interessant, waar het om gaat is dat we samen tot een betere oplossingen komen dan ieder afzonderlijk. Dus hopen we dat er nog veel meer van dergelijke out-of-the-box symposia zullen volgen met onverwachte genodigden, wij beginnen alvast’.

Programma en aanmelden
KNW Events | Symposium Sleutels tot succes bij klimaatadaptatie - najaar 2019 in de Bilt

Blog in OnsWaternetwerk  door Eelco Koolhaas
Login voor meer blogs in OnsWaternetwerk