0
0
0
s2sdefault

Rioolinspectie-nieuwe-stijl en Warmte/koudevoorziening in het stedelijk waterbeheer, dat zijn de plenaire thema's tijdens RIONEDdag 2019 met verder parallelsessies en kennistafels over een breed scala aan actuele onderwerpen - 7 februari 2019 in Utrecht

rioneddag 2019Programma

Keynote minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) - 'In het stedelijk waterbeheer zijn tal van actuele beleidsontwikkelingen. Denk aan klimaatverandering, stresstesten, waterkwaliteit, energietransitie, samenwerking tussen gemeenten en waterschap en digitalisering.' De minister geeft haar visie en aandachtspunten.

Rioolinspectie nieuwe stijl - Vanaf 2020 legt de inspecteur bij visuele rioolinspectie zijn waarnemingen in detail vast volgens de Europese norm EN13508-2+A1:2011. Kees Groeneveld (Royal HaskoningDHV) legt uit welke voordelen dit heeft en welke veranderingen dit geeft voor de inspecteur en de beheerder. Boris van der Ham (voorzitter Vereniging Afvalbedrijven) geeft zijn visie hierop.

Warmte/koudevoorziening en stedelijk waterbeheer - Reinier Romijn (Unie van Waterschappen) licht toe hoe thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) in 12% van de warmtevraag en 54% van de koudevraag in Nederland kan voorzien, en de mogelijke consequenties. Met reacties van Erik van Engelen (Techniek Nederland) en Jacolien Eijer (Koninklijke NLingenieurs).

3 Parallelsessies
- Stresstest regen
- De oogst van datadelen: 1+1=3
- Linked data in de afvalwaterketen

25 Kennistafels
- deel ervaringen met collega’s

RIONEDdag 2019

  • datum: donderdag 7 februari 2019
  • tijd: 9:00-17:00 uur
  • locatie: Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht

Informatie en registratie
Rioned | RIONEDDag 2019