Workshops goed ontwerpen, voorbereiden en begeleiden vraagt om andere competenties dan waar de meesten van ons in geschoold zijn. In oktober start de drie-daagse PAO-TM training 'Faciliteren van groepen' waarin je deze competenties verder kunt ontwikkelen.

Faciliteren van groepen

paotm leren faciliterenGeen twee workshops zijn hetzelfde. Wat wil je bereiken en wat is de voorgeschiedenis? Hoe groot is de groep en wat is de samenstelling? Dat zijn belangrijke aspecten om in het ontwerp en de voorbereiding van de workshop rekening mee te houden. En tijdens de workshop moet je als workshopleider (facilitator) kunnen inspelen op wat er in de groep gebeurt.

In deze drie-daagse cursus leer je een aantrekkelijk, gevarieerd en effectief programma te ontwerpen. Contact maken met deelnemers en ze enthousiasmeren. Luisteren naar wat er écht speelt. Bijsturen of juist de teugels laten vieren. Resultaat bereiken in groepen met tegenstellingen in belangen.

Voorafgaand aan de cursus formuleer je zelf leerdoelen voor het faciliteren van workshops. Je gaat vooral hands-on aan de slag, met je eigen casuïstiek als oefenmateriaal. Door het werken in kleine groepjes is er maximale gelegenheid om te oefenen - en daar draait het om bij leren faciliteren!

De twee trainers verzorgen al jaren trainingen ‘Faciliteren' voor deelnemers die vanuit een technische achtergrond en know how de rol van facilitator verder willen ontwikkelen. Wouter Stapel vanuit de achtergrond van adviseur in de watersector met een ruime ervaring als facilitator. Anita Mulder vanuit de achtergrond van trainer/coach en facilitator, en auteur van het binnenkort te verschijnen boek ‘Faciliteren als derde beroep’.

PAO-TM cursus 'Faciliteren van groepen'

Mocht je geïnteresseerd zijn maar op de cursusdata niet kunnen, klik dan op de PAO-TM-site op 'Reserveren'. Dan houdt PAO-TM je op de hoogte.


Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het