0
0
0
s2sdefault

VEMW doet onderzoek naar de stand van zaken met betrekking tot koelwater in de industrie. Door middel van een enquête worden knelpunten en mogelijke oplossingen in beeld gebracht. Gebruikt uw bedrijf koelwater en heeft u nog geen bericht ontvangen? Neem dan graag contact op.

koelwater 2

Koelwater - stand van zaken in kaart gebracht

Achtergrond
In veel industriële productieprocessen wordt oppervlaktewater gebruikt voor koeling. Hiervoor worden in de praktijk afhankelijk van de specifieke situatie verschillende koelsystemen toegepast, zoals doorstroom-koelsystemen en recirculatie-koelsystemen. Adequate koeling, het goed functioneren van een koelsysteem, is voor bedrijven een randvoorwaarde om te kunnen produceren.

Enquête-resultaten en BREF ICS
De best beschikbare technieken met betrekking tot koeling in de industrie staan beschreven in de zogenaamde BREF Industrial Cooling Systems (BREF ICS). Dit document vormt de basis voor de wet- en regelgeving op het gebied van koeling. Het huidige document stamt uit 2001, en is anno nu gedeeltelijk achterhaald.

De enquête zal naar verwachting waardevolle informatie opleveren voor koelwatergebruikers. Daarnaast kunnen de enquête-resultaten worden gebruikt als de stem van de koelwatergebruikers moet doorklinken bij de toekomstige herziening van de BREF.

VEMW houdt daarom een enquête, ism SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie.

Contact en informatie
Indien uw bedrijf koelwater gebruikt en tot nu toe geen bericht heeft ontvangen van SKIW of VEMW, dan kunt u contact opnemen met Thessa de Ridder (VEMW), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Antoine van Hoorn (SKIW), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Meer Watersector events