0
0
0
s2smodern

De Hondsbossche Duinen zijn een mooi voorbeeld van 'Building with Nature' voor de nieuwe zeewering bij Petten. KNW excursie met een kijkje achter de schermen, en uitleg over de intensieve voorbereiding en samenwerking bij dit geslaagde project. Nieuwsgierig? Kom ook! - maandagmiddag 16 september 2019 in Petten.

zeewering petten hwbp

Zwakke Honds Bossche- en Pettemerzeewering worden sterke Hondsbossche Duinen

Er is een intensief traject vooraf gegaan aan de keuze om de laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust te versterken met zand: Building with nature.

We maken je graag deelgenoot van de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen, geven een kijkje in de keuken van de intensieve voorbereiding, samenwerking, planproces en tonen natuurlijk met trots het resultaat.

Anita Willig en Ben Eenkhoorn van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zullen vertellen over de totstandkoming en vervolgens de ontwikkeling van dit fraaie stukje nieuw Nederland. Uiteraard ga je het ook zelf beleven. Stap de oude Pettemerzeedijk over en ervaar hoe het is om op een breed, natuurlijk ingericht strand- en duingebied te lopen.

Een middagvullend programma waarvoor we je graag uitnodigen in het bezoekerscentrum 'Zand tegen Zee' in Petten. Na afloop sluiten we af bij 'Strandpaviljoen Zee en Zo' in Petten.

Excursie Zeewering Petten & Hondsbossche Duinen

  • datum: maandag 16 september 2019
  • tijd: 13:00 - 17:30 uur, met borrel na afloop
  • locatie: Bezoekerscentrum 'Zand tegen Zee' in Petten

Programma, details en aanmelding
KNW Excursie Zeewering Petten & Hondsbossche Duinen

Organisatie
KNW Themagroep Ruimte en Water


 Meer Watersector events