0
0
0
s2smodern

Introductiedag 2019 heeft als thema Waterveiligheid, met een excursie naar de zeesluizen bij IJmuiden én de Markermeerdijken. Benieuwd hoe onze hoogwaterbescherming in praktijk werkt, en hoe techniek, economie en veiligheid hand in hand gaan? Kom dan naar de introdag, georganiseerd door Jong KNW ism RWS, het NWT en Jong HHNK op vrijdag 13 september 2019. Tot dan!

zeesluis ijmuiden

'De huidige Noordersluis bij IJmuiden, gebouwd in 1929, dreigt snel te klein te worden en wordt vervangen door een nieuwe, grote zeesluis. De oude sluis bereikt bovendien in 2029 het einde van haar technische levensduur. De nieuwe zeesluis is nodig voor de ontwikkeling van de Amsterdamse havenregio en het Noordzeekanaalgebied, en laat toe dat grotere schepen ook bij laag water vlot en veilig door het Noordzeekanaal kunnen varen.' RWS projectenoverzicht - Zeesluis IJmuiden

Introductiedag 2019 voor jonge professionals in de watersector

De Introductiedag wordt dit jaar gehouden in Noord-Holland, met een interessant programma rondom waterveiligheid.

In de ochtend verzamelen we om 9.00 uur bij NS station Amsterdam Sloterdijk, waar vandaan we met een eigen bus vertrekken naar de zeesluizen bij IJmuiden.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de Markermeerdijken, en we sluiten af met een netwerkborrel.

De verschillende onderwerpen worden toegelicht door enthousiaste watercollega’s van o.a. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de Alliantie Markermeerdijken.

Er is uiteraard volop gelegenheid voor het stellen van vragen, het delen van inzichten en het opdoen van nuttige en leuke netwerkcontacten. Doe je met ons mee?!

markermeerdijken

'De Alliantie Markermeerdijken versterkt ruim 33 kilometer Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam. De dijk is niet stabiel genoeg om ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders te beschermen tegen het water. In 2019 is de Alliantie gestart met voorbereidende werkzaamheden.'

Introductiedag 2019 - Waterveiligheid in Noord-Holland

  • datum: vrijdag 13 september 2019
  • tijd: 9:00 - 17:30 uur, gevolgd door een netwerkborrel
  • locatie: verzamelen op NS station Amsterdam Sloterdijk (bij K+R Sloterdijk), hier kom je aan het einde ook weer terug
  • kosten: gratis voor RWS-trainees, NWT Water-trainees, Jong HHNK-leden en KNW-leden; 50 euro* voor andere deelnemers
  • aanmelden: via het registratieformulier

*Check bij je werkgever, meestal kunnen deze kosten worden vergoed. Mocht dit onverhoopt lastig zijn en je wilt toch graag deelnemen, neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Speciale aanbieding
Nog geen KNW-lid? Word nu lid van KNW Waternetwerk met ruim 50% korting + deelname aan deze Introductiedag, voor slechts 99 euro t/m eind 2020.

Contact
Bureau KNW Waternetwerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 070-3222765

Organisatie
Jong KNW ism RWS, het NWT en Jong HHNK

2019 introdag


 Meer Watersector events