0
0
0
s2smodern

Hoe zijn de 'gedoogplichten' geregeld in de nieuwe Omgevingswet? KNW Themamiddag ism RWS en WOW, met concrete praktijkvoorbeelden van mogelijkheden en beperkingen bij de inzet van dit juridische instrument in het waterbeheer - donderdag 6 februari 2020 in Utrecht.

water 2

Gedoogplichten voor waterbeheer

donderdag 6 feb 2020 | RWS Westraven in Utrecht

Met gedoogplichten kan de overheid zorgen dat grond van burgers en bedrijven kan worden benut voor de realisatie van waterstaatswerken, noodzakelijk onderzoek en beheer en onderhoud van die werken. Voorwaarde is wel dat de inbreuk op het eigendomsrecht niet zó ingrijpend is dat onteigening noodzakelijk is.

Ook de Omgevingswet biedt de mogelijkheid om voor werken van algemeen belang een gedoogplicht op te leggen. In bepaalde gevallen is daarvoor een beschikking nodig, maar er zijn ook situaties waarin het overheidshandelen van rechtswege moet worden geduld.

Praktijkvoorbeelden nieuwe wetgeving

Tijdens deze KNW Themamiddag zal de nieuwe wetgeving op dit punt aan de hand van een aantal concrete praktijkvoorbeelden worden uitgelegd door de bestuurlijk-juridische werkgroep van KNW. Zij zetten de mogelijkheden en beperkingen van de gedoogplicht op een rijtje, zodat dit instrument in de dagelijkse praktijk optimaal kan worden benut. Annette Divis (RWS) geeft een presentatie over de gedoogplicht, gevolgd door Claudia van Hoorn (RWS) met een vooruitblik op de Omgevingswet.

Na afloop is er een ruime gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel(hapje).  

KNW Themamiddag: Gedoogplichten voor waterbeheer in de Omgevingswet

  • datum: donderdag 6 februari 2020
  • tijd: inloop 15:30 uur; aanvang 15:45 uur; borrel 17:00 uur
  • locatie: Rijkswaterstaat, locatie Westraven, Griffioenlaan 12 in Utrecht

Details en aanmelding
KNW Themamiddag: Gedoogplichten voor Waterbeheer

Organisatie
KNW Themagroep Bestuurlijk-juridische zaken ism Rijkswaterstaat en WOW.


Meer KNW & Watersector events

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het