0
0
0
s2smodern

De Waterbedrijven gaan tijdens de Aquatech Vakbeurs weer de strijd met elkaar aan tijdens de Fitterijwedstrijden. Dit jaar doen 60 teams mee, met in totaal 170 deelnemers. Er zijn wedstrijden voor leerlingen, dames, heren en directies (5-8 nov) en de wereldkampioenschappen (6 nov) met de nationale kampioenen van UK, USA en NL.

aquatech fitterij 2017

Fitterijwedstrijden tijdens AIWW 2017

Spelregels Fitterijwedstrijden
De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Zij moeten zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Zodra het water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Scheidsrechters beoordelen de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

Deelnemers
Dit jaar wordt er gestreden door 25 heren teams, 11 dames teams, 8 directie teams, 9 leerlingen teams en 3 WK teams. Zij mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies moeten uiteraard het goede voorbeeld geven, en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

13e Wereldkampioenschap
Op woensdag 6 november wordt het 13e Wereldkampioenschap gehouden. Deelnemers zijn de 3 nationale kampioenen van UK, USA en NL. Zij moeten ieder drie keer de arena betreden om achtereenvolgens de respectievelijke 'landenopgaves' te volbrengen. Winnaar en wereldkampion 2019 is diegene die de laagste totaalscore heeft over de opgetelde eindtijd van de drie opstellingen.

Programma en prijsuitreikingen

  • 5 nov: leerlingen (en heren)
  • 6 nov: wereldkampioenschap en directies
  • 7 nov: dames (en heren)
  • 8 nov: heren

Zie: Fitterij flyer en wedstrijdschema (Hal 12 stand 12.730) en fotoverslag

Hoofdprijs
Het winnende team ontvangt een hoofdprijs van 2.700 euro. Met als voorwaarde dat deze prijs besteed moet worden aan de deelname aan de Water Drilling & Tapping Championships in Birmingham, UK 2021.

Organisatie
KNW Commissie Fitterijwedstrijden

fitterij 2019

 


Meer Watersector events