Colors: Orange Color

We hebben uitgebreide transportsystemen voor ons drinkwater en afvalwater. Hoe zorgen we dat lekkages en leidingbreuken worden voorkómen en opgelost? Workshop en kennisdelen voor vakspecialisten - donderdag 10 oktober 2019 bij PWN in Heemskerk.

Introductiedag 2019 heeft als thema Waterveiligheid, met een excursie naar de zeesluizen bij IJmuiden én de Markermeerdijken. Benieuwd hoe onze hoogwaterbescherming in praktijk werkt, en hoe techniek, economie en veiligheid hand in hand gaan? Kom dan naar de introdag, georganiseerd door Jong KNW ism RWS, het NWT en Jong HHNK op vrijdag 13 september 2019. Tot dan!

KNW Excursie 'Building with Nature' met een rondleiding bij de nieuwe zeewering in Petten. We krijgen een kijkje achter de schermen van de Hondsbossche Duinen, een project met intensieve voorbereiding en samenwerking, en een prachtig resultaat. Nieuwsgierig? Ga mee en meld je nu alvast aan - excursie maandag 16 september 2019.

De grote handelsmissie naar India in oktober is gericht op innovatie in de nexus landbouw - water - gezondheidszorg. De missie is gekoppeld aan het Staatsbezoek en aan de Technology Summit in New Dehli. Tegelijkertijd worden twee Wetskills Water Challenges georganiseerd.

Als Waterorganisaties moeten we inspelen op veranderende eisen en wensen vanuit de samenleving. Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat water een (politiek) strijdpunt wordt? Nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten zijn nodig. Seminar KNW Waternetwerk en SDRG op donderdag 31 oktober 2019 in Leiden.

Wetskills organiseert een grote internationale Water Challenge rondom Amsterdam, met de finale tijdens de AIWW 2019. Deelname is open voor young professionals en studenten. Doe ook mee en meld je nu aan! Wetskills-The Netherlands, 25 okt - 7 nov 2019.

AIWW Conference 2019 will be focused on Circular Water Economy & Climate Change Adaptation. Kees van der Lugt, AIWW's programme director: 'We know the impact of climate change and how necessary it is to move towards a circular economy - now it is the time to match cases and solutions.' AIWW 4-8 Nov; Conference 4-5 Nov, register now with early-bird fee untill 31 August.

Ook aan de slag met groene daken? Het 'Nationaal Daken Plan' geeft een vervolg aan de Green Deal Groene Daken, met een Werkconferentie op 25 september bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 Index Duurzame Steden. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? 'Ambitieuze doelen kunnen alleen met een interdisciplinaire aanpak gerealiseerd worden.' Studiereis Zürich, 18-20 september 2019.

Maatwerk is nodig. Bevindingen van de 10e Themadag van CoP Beheer & Onderhoud zijn vastgelegd in een Manifest, met een pleidooi voor goede afstemming tussen Ecologie, Hydrologie en Beheer & Onderhoud.

Tijdens de Aquatech Vakbeurs 2019 in Amsterdam worden weer de fitterijwedstrijden georganiseerd. In 2017 deden ruim 40 teams mee, en ook dit jaar belooft het een spectaculair event te worden. Naast de wedstrijden voor heren teams, zijn er aparte pools voor leerlingen-, dames- en directie-teams. Bekijk de video en maak je collega's enthousiast, de inschrijving is nu geopend.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het