Colors: Orange Color

0
0
0
s2sdefault

In een serie van zeven interactieve webinars gaan we ons richten op Weersextremen en de Watersector. Het thema wordt breed belicht door organisatoren Platform WOW, KNW, KWR, RIONED en STOWA. Het eerste webinar "Weer- en Klimaatscenario's" mmv meteoroloog Peter Kuipers Munneke en klimaatwetenschapper Karin van de Wiel, is op vrijdag 21 mei 2021.

0
0
0
s2sdefault

De Nederlandse technologie voor anaërobe afvalwaterzuivering wordt inmiddels in veel landen toegepast. In oktober deelden we ervaringen met projecten in o.a. het Midden Oosten en Noord Afrika. Nu richten we onze blik op projecten in West Afrika en Zuid Oost Azië, tijdens een KNW Webinar op woensdagmiddag 19 mei 2021.

0
0
0
s2sdefault

De AIWW-community organiseert een serie Water Solutions webinars in de aanloop naar de AIWW Summit 2021 in november. Webinar #2 over nieuwe ontwikkelingen rond 'Reuse, Recycle and Recover' wordt gehouden op vrijdagmiddag 30 april 2021.

0
0
0
s2sdefault

Hoe gaat het nieuwe AquaConnect programma (2021-2026) inzetten op betere beschikbaarheid van zoetwater? Webinar over AquaConnect en de uitdagingen in zuivering en hergebruik van afvalwater en brak grondwater; donderdag 20 mei 2021 van 16:00-17:30 uur.

0
0
0
s2sdefault

Topvrouwen Marike Bonhof (CFO Vitens) en Mariël Middendorp (secretaris-directeur hoogheemraadschap van Rijnland) delen hun ervaringen over vrouwen in de waterwereld. Is er verschil tusen de waterschappen en de advieswereld? Hoe belangrijk is het dat we oog hebben voor het aandeel vrouwen? Online bijeenkomst KNW Vrouwen Waternetwerk, op dinsdag 18 mei 2021 van 15:30-17:00 uur.

0
0
0
s2sdefault

KNW Waternetwerk reikt ook dit najaar de MBO-prijs uit (MBO3 en MBO4 studenten) en de Scriptieprijs (HBO en WO studenten). Volg jij een 'water'opleiding en schrijf jij dit jaar jouw eindopdracht of scriptie? Lees het reglement voor de spelregels, en doe mee! De inschrijving voor 2021 is al geopend.

0
0
0
s2sdefault

Platform WOW reikt in 2021 opnieuw de Samenwerkingsprijs uit. "Als beheerders van de wegen, vaarwegen en het water zouden we zonder samenwerking niet ver komen." Mooie en inspirerende samenwerkingsprojecten in de weg- en waterbouw, die door hun wil en durf inhoudelijke vernieuwing mogelijk maken, komen voor de prijs in aanmerking. Verdient jouw samenwerking een prijs?

0
0
0
s2sdefault

In september wordt in Delft een International Conference on Sociohydrology georganiseerd, waarin de samenwerking tussen social scientists en technische water professionals bij het oplossen van watercrises centraal staat. Conference 'Engaging Social and System Sciences in Meeting Water Challenges' van 6-8 september 2021. Sluitingsdatum voor Abstracts is 10 juli 2021.

0
0
0
s2sdefault

De Waterschappen zijn partner in het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Wat betekent dat in de praktijk voor het beheer- en onderhoudswerk? Terugblik met presentaties en video-opname van het CoP Webinar 'Beheer & Onderhoud "met" Biodiversteit' waarin we handreikingen en ervaringen deelden.

0
0
0
s2sdefault

Jong KNW organiseerde op 7 april de 1e Water Pubquiz. Wie heeft de meeste waterkennis in huis? Het werd een spannende strijd, en die smaakt naar meer. Lees verder voor de winnaars, en doe over drie maanden mee met de volgende Water Pubquiz!

0
0
0
s2sdefault

KNW WaterPodcast #8 | In gesprek met Roderik van de Wal, hoogleraar 'Sea Level Change and Coastal Impact'. Podcast serie door Ide Opdam en Dave van Balkum (Jong KNW), met elke maand een nieuwe aflevering over een actueel waterthema.

0
0
0
s2sdefault

WaterWebinar over digitale transformatie, met ervaringen en strategieën vanuit verschillende rollen: directie, programmaleiding en organisatie. Waarom is digitaal transformeren zo lastig? Webinar door KNW Themagroep Water en IT op 18 maart 2021 - zie terugblik en presentaties.