De 'Landelijke Maatlat Groene Klimaatadaptieve Gebouwde Omgeving' wordt ontwikkeld door TAUW en Arcadis, om een kader te scheppen voor klimaatadaptief bouwen. De Maatlat moet duidelijkheid geven aan stakeholders over oa eisen aan locatie-inrichting en bouwwijze op klimaatthema's als hitte, wateroverlast, droogte en gevolgbeperking van overstromingen. Het gaat daarbij ook om welke buien een systeem aan moet kunnen. In dit Webinar een update over voortgang en keuzes, met de mogelijkheid om praktijkkennis te delen - op donderdag 8 september 2022 van 11:00-12:00 uur.

Details: RIONED | Webinar Maatlat Groene Klimaatadaptieve Gebouwde Omgeving


logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • ‘Climate change is a global challenge’

  Klimaat adaptatie vergt maatwerkoplossingen, wereldwijd. Welke ervaringen van collega’s in andere landen zijn ook bruikbaar in Nederland? Serie webinars door Platform WOW ism KNW en anderen, met op 15 sept: Climate Adaptation & the Use of Data for Robust Watersystems.

 • Onderzoek Grote waternavel

  De Grote waternavel is een invasieve exoot. Door massale groei kunnen watergangen dichtgroeien, waardoor de waterafvoer belemmerd wordt. FLORON doet onderzoek naar de verspreiding van deze woekerende plant, en vraagt ervaringen met beheer en bestrijding te delen via een vragenlijst.

 • KNW voor bedrijven en organisaties

  KNW biedt waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform met volop mogelijkheden voor kennisdelen, inspiratie en ontmoeting in een actieve en ondernemende sector. Wist u dat KNW een speciaal lidmaatschap heeft voor bedrijven en organisaties? U leest er alles over op de vernieuwde bedrijven pagina.

 • Kennis in Praktijk - Najaar 2022

  Speciaal voor vakspecialisten worden in het najaar weer diverse activiteiten georganiseerd - op locatie en online - over oa zuiveringstechnieken en Covid bemonstering in rioolwater. Het gaat om informeel kennis uitwisselen, ‘gluren bij de buren’ en nuttige contacten. Lees verder voor de agenda, en save the date!

Meer nieuws van KNW

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!