Colors: Orange Color

De projectentournee van NKWK Klimaatbestendige Stad bezoekt de historische stad Kampen. Na een gevarieerd middagprogramma zijn we aanwezig bij de jaarlijkse oefensluiting van de mobiele waterkering aan de IJsselkade. Woensdag 18 september 2019 van 12:00 tot 21:30 uur in Kampen.

Details: NKWK Klimaatbestendige Stad - Projectbezoek Kampen

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Effectgerichte beoordelingsmethoden geven veel inzicht in de ecotoxicologische risico’s van stoffen als bestrijdingsmiddelen en medicijnresten in het afvalwater van rwzi’s. Het onderzoek naar en met deze methoden bevindt zich echter nog in de opstartfase. STOWA organiseert een themamiddag over de resultaten van lopend onderzoek, en de doorontwikkeling en standaardisatie van de gewenste methoden - 18 september 2019 in Amersfoort.

Details: STOWA CoP ‘Rwzi-effluent en effectgerichte beoordeling’

0
0
0
s2smodern

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 ranking van Arcadis. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? Zwitserse collega's delen hun ervaringen tijdens deze studiereis. Welke ideeën kunnen we mee terug nemen? Studiereis Zürich ism Stadswerk, 18-20 september 2019

Details: Stadswerk.nl | Studiereis Zurich

0
0
0
s2smodern

Pitches gezocht voor een pitchcarrousel met Smart City oplossingen voor o.a. resilience uitdagingen (klimaat, water en energie) waar gemeenten en provincies tegenaan lopen. Succesvolle projecten die bijdragen aan gezond leven in de stad, en die ook interessant zijn voor andere gemeenten of provincies, kunnen ingestuurd worden tot uiterlijk 20 september 2019. De pitchcarrousel is onderdeel van het Utrecht Region 'Get Connected' Jaarcongres, op 10 oktober 2019 in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Details: Future-city Pitchcarrousel en Economic Board Utrecht | Get Connected Jaarcongres

0
0
0
s2smodern

VVM organiseert een excursie naar het Offshore Windpark Egmond aan Zee, het eerste grote windpark dat voor de Nederlandse kust is gebouwd. Wilt u meer weten over dit windpark en de molens van dichtbij bekijken? De excursie is op vrijdag 20 september 2019, vertrek vanuit IJmuiden.

Details: VVM | Bezoek Offshore Windpark Egmond aan Zee

0
0
0
s2smodern

Tijdens de World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. In Nederland richt de actiedag zich vooral op zwerfafval, oa langs rivieren en de kust. De uitdaging is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Ook meedoen? Zie de Plastic Soup Foundation voor aanmelding, resultaten van 2018, en andere acties en (microplastic-)onderzoek.

Details: Plastic Soup Foundation 

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan, met een Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Details: Werkconferentie Nationaal Daken Plan

0
0
0
s2smodern

Kraanwaterdag is een initiatief van 6 drinkwaterbedrijven. Al vele honderden scholen hebben er een gewoonte van gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken, in plaats van gezoete drankjes. Dat is gezond, goed voor de concentratie en het bespaart veel verpakkingsafval. Andere scholen worden uitgenodigd om op woensdag 25 september 2019 ook mee te doen.

Details: Kraanwaterdag 2019

0
0
0
s2smodern

Water is een cruciale grondstof voor de procesindustrie. Maar, zoetwater is schaars. Daarom onderzocht IMPROVED met een mobiele testinstallatie of het mogelijk is om ander water op te waarderen tot proceswater van de juiste kwaliteit. Resultaten van waterzuiveringstesten bij Yara Sluiskill, BASF en Dow worden gedeeld tijdens het IMPROVED Eindcongres op 26 september bij Dow in Terneuzen. Na afronding van het project komt de mobiele installatie ook beschikbaar voor andere bedrijven.

Details: IMPROVED Eindcongres - 26 september 2019

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Op vrijdag 27 september 2019 vindt de 11e Beheerdersdag plaats op landgoed Mariënwaerdt in Beesd, dé jaarlijkse ontmoetingsdag voor beheerders van bos, natuur en landschap. Er is een gevarieerd programma met presentaties, workshops en excursies. Ook watergerelateerde onderwerpen komen aan bod, zoals het klimaatbestendiger maken van waterafhankelijke natuur, en het vernatten van veenweide tegen bodemdaling. Bovenal is het een dag om ontspannen te netwerken. De Beheerdersdag trok vorig jaar ruim 600 bezoekers.

Details: Beheerdersdag 2019

0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het