Colors: Orange Color

De Plastic Soup Foundation ontwikkelde nieuw lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs, met challenges die aansluiten bij verschillende vakken. Leerlingen gaan een challenge aan, en maken daarover een 3-minuten video. Eerste ronde aug-dec 2019, tweede ronde jan-juni 2020.

Details: Plastic Soup Foundation | lesmateriaal en challenge

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s
0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan, met een Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Details: Werkconferentie Nationaal Daken Plan

0
0
0
s2smodern

Kraanwaterdag is een initiatief van 6 drinkwaterbedrijven. Al vele honderden scholen hebben er een gewoonte van gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken, in plaats van gezoete drankjes. Dat is gezond, goed voor de concentratie en het bespaart veel verpakkingsafval. Andere scholen worden uitgenodigd om op woensdag 25 september 2019 ook mee te doen.

Details: Kraanwaterdag 2019

0
0
0
s2smodern

Water is een cruciale grondstof voor de procesindustrie. Maar, zoetwater is schaars. Daarom onderzocht IMPROVED met een mobiele testinstallatie of het mogelijk is om ander water op te waarderen tot proceswater van de juiste kwaliteit. Resultaten van waterzuiveringstesten bij Yara Sluiskill, BASF en Dow worden gedeeld tijdens het IMPROVED Eindcongres op 26 september bij Dow in Terneuzen. Na afronding van het project komt de mobiele installatie ook beschikbaar voor andere bedrijven.

Details: IMPROVED Eindcongres - 26 september 2019

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Op vrijdag 27 september 2019 vindt de 11e Beheerdersdag plaats op landgoed Mariënwaerdt in Beesd, dé jaarlijkse ontmoetingsdag voor beheerders van bos, natuur en landschap. Er is een gevarieerd programma met presentaties, workshops en excursies. Ook watergerelateerde onderwerpen komen aan bod, zoals het klimaatbestendiger maken van waterafhankelijke natuur, en het vernatten van veenweide tegen bodemdaling. Bovenal is het een dag om ontspannen te netwerken. De Beheerdersdag trok vorig jaar ruim 600 bezoekers.

Details: Beheerdersdag 2019

0
0
0
s2smodern

Heb jij een vernieuwende oplossing of een baanbrekend idee op het gebied van water? Ding dan mee naar de Waterinnovatieprijs 2019. Tot 7 oktober kun je je innovatieve projecten insturen op een van de vier thema's: waterveiligheid, schoon water, voldoende water of digitale transformatie. Frisse en creatieve ideeën die nog niet rijp genoeg zijn voor deze reguliere categorieën kun je dit jaar indienen in de nieuwe categorie ‘Dromenvanger’. De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt op 12 december 2019 tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Details: Unie van Waterschappen | Waterinnovatieprijs 2019

0
0
0
s2smodern

Om de klimaatafspraken van Parijs te halen, moet de bouwindustrie in 2050 77% minder CO2 uitstoten dan nu gebeurt. Hoe kunnen wij als waterbouwsector bijdragen aan deze enorme opgave? Hoe kunnen wij 'circulair denken' nog meer meenemen in aanbesteding, ontwerp, beheer en onderhoud? En tot wat voor projecten leidt dit? Waterbouwdag met aansprekende projecten over ontwikkelingen in onze sector - donderdag 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs, Utrecht.

Details: Waterbouwdag 2019

0
0
0
s2smodern

Op 4 oktober organiseert de Beroepsvereniging voor Aardwetenschappers (KNGMG) een Symposium over Zeespiegelstijging, in combinatie met de Staring Lezing door prof. dr. Roderik van der Wal, over 'Sea-level changes and coastal impact' - vrijdag 4 oktober 2019 in Utrecht.

Details: Staringlezing en Symposium over Zeespiegelstijging

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wetskills Water Challenge in het kader van een Living Lab dat door de Nederlandse en Indiase overheid is opgezet rondom (afval)water technologie. Centraal thema is water en innovatie in de stad, en de finale is tijdens de Tech Summit in Delhi. Wetskills event, 5-17 oktober 2019 in Delhi, India.

Details: Wetskills-India (Delhi) 2019

0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het