Colors: Orange Color

Wetskills organiseert een unieke Water Challenge in México, voor internationale teams van studenten en young water professionals. Het event vindt plaats bij de Universidad Panamericana, met de finale tijdens de grote Aquatech México Vakbeurs. Wetskills-México van 26 augustus tot 5 september 2019.

Details: Wetskills-México 2019

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Na de Olympische Wetskills South-Korea 2018 wordt nu de tweede Water Challenge in Zuid Korea georganiseerd. Het programma start op 26 augustus in Seoul. De finale met pitches van alle deelnemende teams zal zijn op 6 september tijdens de Korean International Water Week 2019 (KIWW) in Daegu.

Details: Wetskills South-Korea 2019

0
0
0
s2smodern

STOWA en RWS-WVL organiseren een tweedaaagse workshop Dynamisch Kustbeheer, primair bedoeld voor beheerders, onderzoekers en beleidsmedewerkers. De workshop heeft als doel om informatie en ervaringen uit te wisselen over dynamisch kustbeheer, met o.a. lezingen over de Hondsbossche Duinen, criteria voor de doorstuiving van zand en obstakels op het strand, en excursies naar dynamische duingebieden in de omgeving van Bergen - woensdag 4 en donderdag 5 september 2019 in Bergen.

Details: Stowa | Tweedaagse Workshop Dynamisch Kustbeheer

0
0
0
s2smodern

Hoe heeft het Nederlandse watermanagement zich kunnen ontwikkelen tot een van de 'pronkstukken' in de wetenschap? Debatavond door het Rathenau Instituut ism AWTI over de missie die in Nederland voor iedereen van belang is: onze 'droge voeten', de bescherming tegen water. Waarom functioneert het samenspel tussen overheid, publiek, kennisinstituten en het bedrijfsleven hier zo goed? En wat kunnen andere sectoren met heel andere missies hier van leren? - maandagavond 9 september 2019 in Amersfoort.

Details: Rathenau Debatreeks Keuzes voor de toekomst van de wetenschap : Droge voeten - Wat waterveiligheid ons kan leren

0
0
0
s2smodern

Introductiedag 2019 heeft als thema Waterveiligheid, met een excursie naar de zeesluizen bij IJmuiden én de Markermeerdijken. Benieuwd hoe onze hoogwaterbescherming in praktijk werkt, en hoe techniek, economie en veiligheid hand in hand gaan? Kom dan naar de introdag, georganiseerd door Jong KNW ism RWS, het NWT en Jong HHNK op vrijdag 13 september 2019.

Details: Introductiedag 2019 voor jonge waterprofessionals

0
0
0
s2smodern

KNW Themagroep Water en Ruimte organiseert een excursie naar de zeewering in Petten, met een kijkje achter de schermen van de Hondsbossche Duinen. Deze laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust wordt versterkt met zand via 'Building with nature' principes - excursie 16 september 2019.

Details: KNW Excursie Zeewering Petten: Hondsbossche Duinen

0
0
0
s2smodern

De projectentournee van NKWK Klimaatbestendige Stad bezoekt de historische stad Kampen. Na een gevarieerd middagprogramma zijn we aanwezig bij de jaarlijkse oefensluiting van de mobiele waterkering aan de IJsselkade. Woensdag 18 september 2019 van 12:00 tot 21:30 uur in Kampen.

Details: NKWK Klimaatbestendige Stad - Projectbezoek Kampen

0
0
0
s2smodern

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 ranking van Arcadis. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? Zwitserse collega's delen hun ervaringen tijdens deze studiereis. Welke ideeën kunnen we mee terug nemen? Studiereis Zürich ism Stadswerk, 18-20 september 2019

Details: Stadswerk.nl | Studiereis Zurich

0
0
0
s2smodern

Tijdens de World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. In Nederland richt de actiedag zich vooral op zwerfafval, oa langs rivieren en de kust. De uitdaging is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Ook meedoen? Zie de Plastic Soup Foundation voor aanmelding, resultaten van 2018, en andere acties en (microplastic-)onderzoek.

Details: Plastic Soup Foundation 

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan, met een Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Details: Werkconferentie Nationaal Daken Plan

0
0
0
s2smodern

Kraanwaterdag is een initiatief van 6 drinkwaterbedrijven. Al vele honderden scholen hebben er een gewoonte van gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken, in plaats van gezoete drankjes. Dat is gezond, goed voor de concentratie en het bespaart veel verpakkingsafval. Andere scholen worden uitgenodigd om op woensdag 25 september 2019 ook mee te doen.

Details: Kraanwaterdag 2019

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Om de klimaatafspraken van Parijs te halen, moet de bouwindustrie in 2050 77% minder CO2 uitstoten dan nu gebeurt. Hoe kunnen wij als waterbouwsector bijdragen aan deze enorme opgave? Hoe kunnen wij 'circulair denken' nog meer meenemen in aanbesteding, ontwerp, beheer en onderhoud? En tot wat voor projecten leidt dit? Waterbouwdag met aansprekende projecten over ontwikkelingen in onze sector - donderdag 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs, Utrecht.

Details: Waterbouwdag 2019

0
0
0
s2smodern

Op 4 oktober organiseert de Beroepsvereniging voor Aardwetenschappers (KNGMG) een Symposium over Zeespiegelstijging, in combinatie met de Staring Lezing door prof. dr. Roderik van der Wal, over 'Sea-level changes and coastal impact' - vrijdag 4 oktober 2019 in Utrecht.

Details: Staringlezing en Symposium over Zeespiegelstijging

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wetskills Water Challenge in het kader van een Living Lab dat door de Nederlandse en Indiase overheid is opgezet rondom (afval)water technologie. Centraal thema is water en innovatie in de stad, en de finale is tijdens de Tech Summit in Delhi. Wetskills event, 5-17 oktober 2019 in Delhi, India.

Details: Wetskills-India (Delhi) 2019

0
0
0
s2smodern

Wetsus Congress 2019 brings together companies and research institutes from all over Europe, for multidisciplinary collaboration on know-how development on sustainable water technology. Central theme is 'Organizing Innovation' - 7 and 8 October 2019 in Leeuwarden.

Details: Wetsus Congress 2019

0
0
0
s2smodern

Wetskills Water Challenge in Kerala, India naar aanleiding van de grote overstromingen vorig jaar en de geplande DRR missie vanuit Nederland. Centraal thema is integrated water management en flood protection. Wetskills India (Kerala) van 7 tot 19 oktober 2019.

Details: Wetskills-India (Kerala)

0
0
0
s2smodern

We hebben een uitgebreid transportsysteem voor ons drinkwater en afvalwater. Hoe zorgen we dat leidingbreuken worden voorkómen en opgelost? Kennis delen en netwerken, met rondleiding door het Logistiek Centrum van het PWN Pompstation in Heemskerk (ovb). Kennis in de Regio voor vakspecialisten, donderdag 10 oktober 2019.

Details: Calamiteiten in persleidingen: Het lek boven water!

0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het