Colors: Orange Color
0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Werkgroep Stedelijk Grondwater organiseert bijeenkomst over 'Barrièrewerking: het effect van ondergrondse objecten op de grondwaterstroming'. Ondergrondse constructies - denk aan kelders, tunnels, damwanden - kunnen de grondwaterstand beïnvloeden en zowel overlast als onderlast veroorzaken. Wanneer veroorzaakt dit problemen? Wat zijn mogelijke maatregelen en zijn die praktisch uitvoerbaar? Donderdagmiddag 17 oktober 2019 bij Deltares in Utrecht.

Details: Werkgroep Stedelijk Grondwater

0
0
0
s2smodern

Twaalf kennisinstituten, waaronder STOWA en WUR, organiseren een Innovatiemiddag over het monitoren van de waterkwaliteit. Wat zijn de nieuwste innovaties? Wat zijn de behoeften van kennisvragers en gebruikers van monitoringprogramma’s? Welke nieuwe innovaties in monitoring kunnen we (versneld) implementeren, en hoe kunnen we technische en bestuurlijke drempels wegnemen? - Innovatiemiddag 17 oktober 2019 in Wageningen.

Details: Innovatiemiddag monitoring waterkwaliteit

0
0
0
s2smodern

NHV discussie-avond in de serie 'Jong en Oud in de Hydrologie' (JOH!) mmv Bram Bot, senior hydrolooog bekend van oa het Grondwaterzakboekje. Kennis maken met de helden achter onze hydrologische parameters, functies en theorieën, én ontdekken waar Nederlands hydrologen deze dagen zoal aan werken, met oa een afstudeerpresentatie en een kijkje in het lab - 17 oktober 2019 bij Ingenieursbureau Rotterdam.

Details: NHV | Jong en Oud in de Hydrologie

0
0
0
s2smodern

De zeespiegel stijgt naar verwachting ca. 1,5 meter tot het jaar 2100, en wellicht nog 6 - 10 meter in de eeuw(en) daarna. Welke consequenties heeft dat voor de ruimtelijke inrichting van Nederland? Kennisnetwerk Milieu organiseert ism WIMEK Graduate School/WUR het Symposium 'Nederland na(ar) 2100: een ruimtelijk perspectief voor versnelde zeespiegelstijging en klimaatverandering' - vrijdag 18 oktober 2019 in Wageningen.

Details: Kennis Netwerk Milieu | activiteiten

0
0
0
s2smodern

Wetskills organiseert een grote internationale Water Challenge in Amsterdam en Rotterdam, met de finale tijdens de AIWW 2019. Deelnemers zijn young professionals en studenten uit verschillende landen, die aan de slag gaan met uitdagende water cases. Wetskills-The Netherlands van 25 oktober tot 7 november 2019.

Details: Wetskills-The Netherlands 2019

0
0
0
s2smodern

Hoe kunnen wij als Waterorganisaties samen met anderen vormgeven aan de samenleving in de 21e eeuw? Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat water een (politiek) strijdpunt wordt? Veranderende eisen en wensen vanuit de samenleving vragen om afstemming en samenwerking. Seminar KNW Waternetwerk en SDRG op donderdag 31 oktober 2019 in Leiden.

Details: KNW Seminar 'Water in de 21e eeuw'

0
0
0
s2smodern

Water is misschien wel de mooiste en meest waardevolle grondstof die door een rioolwaterzuivering geproduceerd wordt. Wat zijn de kansen voor water hergebruik? Wat is nodig voor succes? Symposium met deelnemers vanuit industrie, landbouw, drinkwaterbedrijven en waterschappen - donderdag 31 oktober 2019 in Rotterdam.

Details: EFGF.nl Waterfabriek | Symposium 'Waterfabriek: de nieuwe bron'

0
0
0
s2smodern

Netwerk Weer & Waterbeheer, een initiatief van STOWA en het WIBW (Waterschapshuis), organiseert een bijeenkomst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van weersvoorspelling en klimaatverandering. Nieuwe neerslagstatistieken, de ontwikkeling van een Internationaal Radarcomposiet van neerslag voor het Nederlandse waterbeheer: welke informatie komt beschikbaar en hoe wordt deze ontsloten? Tijdens deze dag wordt ook een start gemaakt met het opstellen van een gezamenlijke kennisagenda - donderdag 31 oktober 2019 in Amersfoort.

Details: STOWA | Bijeenkomst Netwerk Weer & Waterbeheer

0
0
0
s2smodern

Voor metropool Manilla en het omliggende stroomgebied wordt een groot 'Manila Bay Sustainable Development Master Plan' (MBSDMP) opgesteld. Grote uitdaging in een dichtbevolkt gebied, dat bovendien regelmatig getroffen wordt door cyclonen, aardbevingen en overstromingen. Wat zijn de lessons learned? KNW Seminar ism Deltares, vrijdag 1 november 2019 in Delft.

Details: Seminar KNW Internationaal: Water en Sanitatie Masterplan voor Manilla

0
0
0
s2smodern

De Wereld Water Challenge, op initiatief van Topsector Water & Maritiem, is gericht op leerlingen die nog een studie moeten kiezen. 1000 derde klassers van alle niveaus van het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd met gastlessen, excursies en een manifestatie in Madurodam, om de veelzijdigheid van onze civiele, maritieme en watertechnologische sector te leren kennen. Scholen en bedrijven kunnen meedoen: 'Lassers, bouwers, onderzoekers, bedenkers, leiders, ontwerpers, de Nederlandse watersector zoekt knappe koppen en gouden handen.' 1 november 2019 in Den Haag.

Details: Wereld Water Challenge voor scholieren

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het