Colors: Orange Color

Wetskills organiseert een unieke Water Challenge in México, voor internationale teams van studenten en young water professionals. Het event vindt plaats bij de Universidad Panamericana, met de finale tijdens de grote Aquatech México Vakbeurs. Wetskills-México van 26 augustus tot 5 september 2019.

Details: Wetskills-México 2019

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Na de Olympische Wetskills South-Korea 2018 wordt nu de tweede Water Challenge in Zuid Korea georganiseerd. Het programma start op 26 augustus in Seoul. De finale met pitches van alle deelnemende teams zal zijn op 6 september tijdens de Korean International Water Week 2019 (KIWW) in Daegu.

Details: Wetskills South-Korea 2019

0
0
0
s2smodern

STOWA en RWS-WVL organiseren een tweedaaagse workshop Dynamisch Kustbeheer, primair bedoeld voor beheerders, onderzoekers en beleidsmedewerkers. De workshop heeft als doel om informatie en ervaringen uit te wisselen over dynamisch kustbeheer, met o.a. lezingen over de Hondsbossche Duinen, criteria voor de doorstuiving van zand en obstakels op het strand, en excursies naar dynamische duingebieden in de omgeving van Bergen - woensdag 4 en donderdag 5 september 2019 in Bergen.

Details: Stowa | Tweedaagse Workshop Dynamisch Kustbeheer

0
0
0
s2smodern

Hoe heeft het Nederlandse watermanagement zich kunnen ontwikkelen tot een van de 'pronkstukken' in de wetenschap? Debatavond door het Rathenau Instituut ism AWTI over de missie die in Nederland voor iedereen van belang is: onze 'droge voeten', de bescherming tegen water. Waarom functioneert het samenspel tussen overheid, publiek, kennisinstituten en het bedrijfsleven hier zo goed? En wat kunnen andere sectoren met heel andere missies hier van leren? - maandagavond 9 september 2019 in Amersfoort.

Details: Rathenau Debatreeks Keuzes voor de toekomst van de wetenschap : Droge voeten - Wat waterveiligheid ons kan leren

0
0
0
s2smodern

Introductiedag 2019 heeft als thema Waterveiligheid, met een excursie naar de zeesluizen bij IJmuiden én de Markermeerdijken. Benieuwd hoe onze hoogwaterbescherming in praktijk werkt, en hoe techniek, economie en veiligheid hand in hand gaan? Kom dan naar de introdag, georganiseerd door Jong KNW ism RWS, het NWT en Jong HHNK op vrijdag 13 september 2019.

Details: Introductiedag 2019 voor jonge waterprofessionals

0
0
0
s2smodern

KNW Themagroep Water en Ruimte organiseert een excursie naar de zeewering in Petten, met een kijkje achter de schermen van de Hondsbossche Duinen. Deze laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust wordt versterkt met zand via het principe 'Building with nature' - excursie 16 september 2019.

Details: KNW Excursie Zeewering Petten en de Hondsbossche Duinen

0
0
0
s2smodern

De projectentournee van NKWK Klimaatbestendige Stad bezoekt de historische stad Kampen. Na een gevarieerd middagprogramma zijn we aanwezig bij de jaarlijkse oefensluiting van de mobiele waterkering aan de IJsselkade. Woensdag 18 september 2019 van 12:00 tot 21:30 uur in Kampen.

Details: NKWK Klimaatbestendige Stad - Projectbezoek Kampen

0
0
0
s2smodern

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 ranking van Arcadis. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? Zwitserse collega's delen hun ervaringen tijdens deze studiereis. Welke ideeën kunnen we mee terug nemen? Studiereis Zürich ism Stadswerk, 18-20 september 2019

Details: Stadswerk.nl | Studiereis Zurich

0
0
0
s2smodern

VVM organiseert een excursie naar het Offshore Windpark Egmond aan Zee, het eerste grote windpark dat voor de Nederlandse kust is gebouwd. Wilt u meer weten over dit windpark en de molens van dichtbij bekijken? De excursie is op vrijdag 20 september 2019, vertrek vanuit IJmuiden.

Details: VVM | Bezoek Offshore Windpark Egmond aan Zee

0
0
0
s2smodern

Tijdens de World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. In Nederland richt de actiedag zich vooral op zwerfafval, oa langs rivieren en de kust. De uitdaging is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Ook meedoen? Zie de Plastic Soup Foundation voor aanmelding, resultaten van 2018, en andere acties en (microplastic-)onderzoek.

Details: Plastic Soup Foundation 

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan, met een Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Details: Werkconferentie Nationaal Daken Plan

0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het