Presentatie van het 'Compendium Rechten voor Natuur' door de Ambassade van de Noordzee. "Wereldwijd worden steeds meer natuurlijke entiteiten erkend als rechtspersoon: bossen, rivieren en bergen. Een juridische revolutie, waarin de natuur niet langer wordt gezien als een object van eigendom, maar als een subject met intrinsieke waarde dat vertegenwoordigd kan worden bij de rechter." In het Compendium concrete casestudies vanuit verschillende continenten. Presentatie en discussie op woensdag 2 februari 2022 vanaf 14.00 uur in Amsterdam.

Details: Ambassade van de Noordzee | Presentatie Compendium Rechten voor Natuur


logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • Kennis in Praktijk: Duurzaamheid bij de RWZI

  Kennis in Praktijk organiseert in maart een middag over duurzaamheid bij RWZI Hengelo. Natuurlijk met excursie, speciaal voor vakspecialisten. Noteer alvast de datum: woensdag 23 maart 2022 vanaf 12:30 uur.

 • Willy Verstraete Award

  In mei wordt het 'Brave bold anaerobes' Symposium gehouden in Gent, waarbij de Willy Verstraete Award wordt uitgereikt voor de beste innovatie op het gebied van anaerobe technologie voor water- en slibverwerking. Nominaties voor de Award kunnen nú ingestuurd worden, lees verder voor de criteria.

 • CoP B&O: Wateroverlast 2021 in Limburg en Brabant

  CoP Webinar B&O over Wateroverlast en Handelingsperspectief. Wat zijn - vanuit B&O perspectief - de ervaringen tijdens het hoge water en de wateroverlast zomer 2021 in Limburg en Brabant? CoP Webinar mmv Waterschap Limburg en Waterschap Aa en Maas, donderdagochtend 27 januari 2022.

 • Studiereis Nordrhein-Westfalen

  Stadswerk organiseert ism KNW en andere organisaties een najaars studiereis naar Düsseldorf, op zoek naar Duitse antwoorden op oa water- en klimaat-vraagstukken. We delen ervaringen met onze Duitse collega’s én met elkaar, in een multidisciplinair samengesteld reisgezelschap. Studiereis met korting voor KNW-leden, van 21-23 september

  ...

Meer nieuws van KNW