In de doe-tentoonstelling 'Vloeibare bouwsteen - Ontwerpen met water in Amsterdam' draai je als bezoeker zelf aan de keuzeknoppen van het systeem dat waterpeil en -kwaliteit in de stad regelt, en ontdek je de effecten van die keuzes op de woonomgeving. Onderdeel hiervan is 'Maquette Palingpark Oosterdok', een experiment om de onderwaterfauna een stem te geven, met oa kubuswoningen voor jongvolwassen vissen, en een stilteplek waar een waterbewoner zich aan de herrie van scheepvaartverkeer kan onttrekken. Te zien van 9 juli t/m 27 november 2022 in Arcam Amsterdam.

Details: Ambassade van de Noordzee


logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • ‘Climate change is a global challenge’

  Klimaat adaptatie vergt maatwerkoplossingen, wereldwijd. Welke ervaringen van collega’s in andere landen zijn ook bruikbaar in Nederland? Serie webinars door Platform WOW ism KNW en anderen, met op 15 sept: Climate Adaptation & the Use of Data for Robust Watersystems.

 • Onderzoek Grote waternavel

  De Grote waternavel is een invasieve exoot. Door massale groei kunnen watergangen dichtgroeien, waardoor de waterafvoer belemmerd wordt. FLORON doet onderzoek naar de verspreiding van deze woekerende plant, en vraagt ervaringen met beheer en bestrijding te delen via een vragenlijst.

 • KNW voor bedrijven en organisaties

  KNW biedt waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform met volop mogelijkheden voor kennisdelen, inspiratie en ontmoeting in een actieve en ondernemende sector. Wist u dat KNW een speciaal lidmaatschap heeft voor bedrijven en organisaties? U leest er alles over op de vernieuwde bedrijven pagina.

 • Kennis in Praktijk - Najaar 2022

  Speciaal voor vakspecialisten worden in het najaar weer diverse activiteiten georganiseerd - op locatie en online - over oa zuiveringstechnieken en Covid bemonstering in rioolwater. Het gaat om informeel kennis uitwisselen, ‘gluren bij de buren’ en nuttige contacten. Lees verder voor de agenda, en save the date!

Meer nieuws van KNW

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!