Vegetatie in stromende wateren moet worden beheerd voor zowel waterkwantiteits-, waterkwaliteits- als ecologische doelen. Te veel vegetatie kan de doorstroming verminderen en wateroverlast tot gevolg hebben. Maar vegetatie is ook een belangrijk onderdeel van het ecologisch functioneren van aquatische ecosystemen. Ellis Penning deelt uitkomsten van Deltares onderzoek: "Met een beter inzicht in de hoeveelheid, locatie en ontwikkelingssnelheid van vegetatie kan risico-gestuurd maaibeheer worden ontwikkeld. Dit maaibeheer focust op locaties waar daadwerkelijk ‘te veel’ vegetatie is, terwijl het op andere plekken kan worden gespaard om ecologische doelen te halen." Webinar CoP Beken en Rivieren ‘Peilen en Vegetatie in stromende wateren’ op donderdag 15 december 2022 van 16:00-17:00 uur.

Details: STOWA | Webinar CoP Beken en Rivieren: Peilen en vegetatie in stromende wateren


logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • Uitnodiging: KNW Algemene Ledenvergadering

  Het KNW bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 8 december 2022, die online wordt gehouden van 16-17 uur. De stukken worden na aanmelding toegestuurd per mail; op de agenda staat o.a. het Jaarplan 2023.

 • Coalitie Blauwe Netten: Duurzame Innovatiedag

  Coalitie Blauwe Netten organiseerde een Duurzame Innovatiedag voor de Drinkwatersector. "Het doel was om de verduurzaming in de sector te versnellen en dat is gelukt: op vijf duurzame innovaties zijn toezeggingen gedaan voor concrete vervolgstappen, voor implementatie bij een of meer drinkwaterbedrijven."

 • Vacatures in water, techniek en GWW

  Kent u Watervacatures.nl al? Watervacatures.nl en samenwerkingspartner InfraJobBoard.nl zijn dé vacaturesites voor de watersector en de grond-, weg- en waterbouw. Speciaal voor Exposanten van de InfraTech 2023 is er nu een aanbieding om -  met korting - hun vacature(s) onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

 • VC73: Klaar voor nog meer rampen?

  Het Nieuwjaarscongres voor de NL Watersector, alias de Vakantiecursus, kan in januari 2023 weer georganiseerd worden zoals gebruikelijk, met als centraal thema: 'VC73: Klaar voor nog meer rampen?' De commissie van voorbereiding heet iedereen graag van harte welkom, op vrijdag 13 januari 2023 in Delft.

Meer nieuws van KNW

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!