secundair logo knw 1

Water Matters is het kenniskatern van H2O. Het verschijnt twee keer per jaar, als bijlage voor de abonnees van maandblad H2O.

De uitgave van Water Matters (een initiatief van Koninklijk Nederlands Waternetwerk) wordt mogelijk gemaakt door: Deltares, KWR Watercycle Research Institute, Royal HaskoningDHV en de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA).

Water Matters staat in principe open voor iedere waterprofessional die een bijdrage wil leveren. Het doel is de beste, nieuwe waterkennis bundelen.

Aan publicaties worden inhoudelijke eisen gesteld. Aan de bijdrage moet gedegen (wetenschappelijk) onderzoek ten grondslag liggen met uitzicht op praktische toepassing. Een redactieraad zorgt voor de inhoudelijke beoordeling van voorstellen voor artikelen en van de uiteindelijke teksten. Deze redactieraad staat onder leiding van (onafhankelijk voorzitter) Huib de Vriend en bestaat verder uit Thomas ter Laak, Joachim Rozemeijer, Sigrid Scherrenberg, Michelle Talsma en Jeroen Veraart.

Wie een bijdrage wil leveren aan Water Matters (maximale lengte van artikelen is circa 1.650 woorden) kan het beste een kort abstract sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd dit vooral beknopt en geeft antwoord op drie vragen:
- welke vraag (meestal de onderzoeksvraag) staat centraal in het artikel dat je wilt schrijven?
- wat is het antwoord in hoofdlijnen op die vraag?
- wat is de betekenis van het voorgaande voor de praktijk in de watersector?

Uit de ingediende abstracts maakt de redactieraad een keuze. Daarbij wordt gekeken naar de inhoudelijke waarde van artikelen en naar een goede spreiding van onderwerpen over de hele watersector. Wie een abstract heeft ingediend krijgt altijd bericht over hetgeen de redactieraad heeft besloten.

Na selectie van hun voorstel, krijgen auteurs ongeveer anderhalve maand tijd om dit uit te werken tot een artikel. Daarbij kunnen ze gebruik maken van de auteursinstructies. De ingediende artikelen worden vervolgens inhoudelijk beoordeeld door de redactieraad en redactioneel bewerkt door een eindredacteur van H2O.

De definitieve versie van een artikel wordt altijd nog een keer voorgelegd aan de auteur(s).

Download de auteursinstructies