h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Water en IT

Missie en visie

De themagroep ‘Water en IT’ wil kennisontwikkeling en uitwisseling bevorderen van het gebruik van IT én de laatste ontwikkelingen daarin voor de gehele watersector. De sector beslaat het veld van watersystemen en waterbeheer, tot waterinfrastructuur, watertechnologie en waterzuiveringen. Met deze kennisuitwisseling hoopt de themagroep de watersector te kunnen ondersteunen in innovatie en daarmee Nederland als koploper op het gebied van watermanagement en watertechnologie te versterken.

Kennisuitwisseling en thema's
Onder de vlag van KNW organiseert de themagroep ieder jaar evenementen om toepassingen, kennis en ervaringen op het raakvlak van Water en IT te delen. Kennisuitwisseling gebeurt op verscheidene manieren, zoals: meedenken bij de programma's van congressen, waaronder de IWC conferenties 'New Developments in Water and IT' - IWC Conference 2015 en IWC Conference 2012, door de organisatie van KNW-evenementen en via de LinkedIn-groep.

Thema's en onderwerpen die aan bod komen of kunnen komen zijn onder andere: efficiëntere inrichting, monitoring en besturing, (big) data/data analytics, IoT (internet of things), robotica en autonome systemen, beslissingsondersteunende systemen (BOS/DSS), virtual reality en 3D visualisatie. 

tags: inrichting, monitoring, besturing, (big) data/data analytics, IoT, robotica, autonome systemen, (BOS/DSS), virtual reality en 3D visualisatie.

Activiteiten, verslagen en presentaties

Enkele recente activiteiten:

Leden Themagroep Water en IT

  • Dirk Vries, Voorzitter
  • Arjen van Dam, Secretaris
  • Luuk Rietveld
  • Stefan Weijers
  • Erik Jansen
  • Jaap de Rue

Contact Themagroep Water en IT:
via Bureau KNW, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 070 - 32 22 765

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het