h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Leerkringen

Bij het ontbreken van commerciële drijfveren heeft de watersector (met name waterschappen en drinkwaterbedrijven) behoefte aan prikkels om tot een lerende organisatie te komen. Een lerende organisatie bevordert de scholing en ontwikkeling van al haar leden om zichzelf voortdurend aan te passen aan haar veranderende omgeving. Deze continue transformatie vereist naast het aanleren van nieuwe vaardigheden ook het afleren van oude gewoontes.

Vanuit KNW is er een initiatief gestart om in de komende 5 jaar de waterschappen en drinkwaterbedrijven via de waterprofessionals in de watersector te stimuleren om te transformeren tot lerende organisaties, waarbij het gaat om verantwoorden, verbeteren en vernieuwen. De hoofdthema's zijn asset management, risicomanagement, duurzaamheid en sociale innovatie. We zijn ons ervan bewust dat de grenzen tussen deze thema's diffuus zijn. Waar overlap is, zullen we hier op inspelen. De aanpak is bottom up en we beginnen met het activeren van de voorlopers. Uiteindelijk zijn alle drinkwaterbedrijven en waterschappen (en wellicht meer) en hun medewerkers onze doelgroep.

Het beoogde resultaat van onze inspanningen is een cultuurverandering in de watersector waarbij het gaat om bewustzijn, adaptatievermogen en flexibiliteit en een management dat de lerende organisatie stuurt en ondersteunt.

 • Ingrid Heemskerk Secretaris
   
 • Peter Dane
   
 • Erwin Westerveld
   
 • Arne Bosch
   
 • Shirley Hunneman
   
 • Jonas Heffels

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het