h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Fitterijwedstrijden

De Commissie Fitterijwedstijden organiseert elke twee jaar in samenhang met de Aquatech de Waternetwerk Fitterijwedstrijden. Deze wedstrijden gelden tevens als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport. De commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden.

Waar staan we voor?

Elke twee jaar hét smaakmakende evenement op de Aquatech organiseren! Daarnaast verzorgen we de Nederlandse inbreng op de wereldkampioenschappen.

Onze missie

We willen het fitterijvak binnen de drinkwatersector op deze wijze stimuleren en op peil houden. Daarnaast stimuleren dat soortgelijke wedstrijden en evenementen in onze buurlanden tot stand komen, zodat we ook in Europees verband ervaringen kunnen uitwisselen.

Wat zijn de fitterijwedstrijden? - verkorte spelregels

Een team moet in een zo kort mogelijke tijd het volgende tot stand te brengen: ‘het onder druk aanboren van een nodulair gietijzeren leiding met een diameter van 150 mm en het aanbrengen van een dienstkraan samen met het maken van een PE-huisaansluiting met binnenleiding en watermeteropstelling’.

Strafseconden, die bij de eindtijd worden opgeteld, worden uitgedeeld indien het werk niet volgens de wedstrijdvoorschriften is volbracht.

Een team bestaat uit twee personen plus een coach. Teamleden dienen te werken bij of voor een Nederlands waterbedrijf. De tijdslimiet voor elke wedstrijdronde bedraagt 10 minuten. Teams starten om de 20 minuten.

 

Lees verder KNW Fitterijwedstrijden

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het