h2ologoprimair


knw uitgever h2o

KNW Mentor Program

mentorlogoOnder het motto ‘KNW Mentor Program - Dive in together!’ is KNW gestart met een mentor programma, om water professionals én de Nederlandse watersector te versterken. Tijdens een mentor training werden veel ideeën bedacht voor een creatieve invulling.

Roelof Kruize, Ambassadeur KNW Mentor Program: “We kunnen elkaar versterken door kennis over te brengen van de oudere professionals naar de jongeren. Dit doet het KNW-mentorprogramma en daarom ben ik enthousiast.“

Meedoen? Maak hier je profiel aan als mentor of mentee - je wordt dan uitgenodigd voor de volgende Mentor Match Event.

Volg het Mentor Programma ook via facebook

 

 

flyer mentor program 3

Mentorprogramma - voordelen voor jonge én ervaren waterprofessionals

Een mentorprogramma biedt veelzijdige voordelen, zowel voor onze watersector als ook voor ervaren en jonge waterprofessionals. Het programma heeft als doel kennisoverdracht en ontwikkeling van vaardigheden te ondersteunen, toekomstige generaties van leiders en talent te verfijnen en het netwerk te versterken.

  • Meer weten? download hier de KNW Mentor Program flyer
  • Meedoen? meld je aan als mentor of mentee - je wordt dan uitgenodigd voor het volgende Mentor match Event
  • Contact: Mansi Jasuja, programma coördinator, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de KNW-congressen wordt er gelegenheid geboden om mentoren en mentees te matchen. Houd daarom de KNW-agenda en de digitale nieuwsbrief goed in de gaten.

mentorprogram

Ontwikkeling van het nieuwe KNW Mentor Program

In 2016 hield KNW een enquête onder de leden om noodzaak en behoefte te onderzoeken van een mentorprogramma op nationaal niveau dat iets toevoegt aan reeds bestaande initiatieven. De respons op die enquête overtrof de verwachtingen met meer dan 500 antwoorden binnen twee weken, met een overgrote meerderheid aan positieve reacties. Als follow up organiseerde KNW een brainstormsessie om de resultaten te analyseren en om creatief en vrijuit te denken over concepten, activiteiten, vorm en structuur die een dergelijk mentorprogramma zouden kunnen aannemen. De ideeën worden gebruikt om het programma vorm te geven.

Aangepast aan behoeftes en doelen mentees

Er was een intensieve dialoog over de behoeften en voordelen die een mentorschap de deelnemers biedt. Een idee dat ontstond en breed geaccepteerd werd, was om de belangrijkste punten van een mentorprogramma te zien als de zes zijden van een diamant, waar elke zijde een hoofdaspect representeert:

diamant 
  • Inhoud
  • Institutioneel
  • Relationeel
  • Toekomstvisie
  • Persoonlijke Ontwikkeling & (Menselijke) Vaardigheden
  • Identiteit & Geluk

Afhankelijk van de behoeftes van de mentee kunnen de doelen van het mentorschap aangepast worden om deze zes zijden te weerspiegelen.

Flexibele opzet en werkvormen

Aangezien de eisen van de mentees en de ervaringen van de mentoren zo divers zijn is er geen pasklaar model, dus is flexibiliteit van het allergrootste belang voor een geslaagd mentorprogramma. KNW Mentor Program mikt op een cross-organisationele opzet en het vinden van een goede balans tussen formele en informele structuren, met traditionele maar ook ongebruikelijke en leuke activiteiten als onderdeel van het mentorschap. Daaronder zijn ook korte-termijn middelen zoals job-shadowing, vouchers, mogelijkheden voor gezamenlijke interne en externe reizen – van verhalen vertellen tot yoga en escape room. Er werd voorgesteld een sterk mentorschap label te creëren om het voor mentoren en mentees makkelijker te maken ondersteuning van hun werkgevers te krijgen.

Belangstelling? Doe mee! en meld je nu aan als mentor of mentee - je wordt dan uitgenodigd voor het volgende Mentor match Event. Voor vragen en opmerkingen, neem contact op met Mansi Jasuja, programma coördinator, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MP banner3 

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het