h2ologoprimair


knw uitgever h2o

KNW Mentor Program

mentorlogoHet KNW Mentor Programma is opgezet om uitwisseling tussen jonge en ervaren waterprofessionals te stimuleren, en daarmee tegelijk ook de Nederlandse watersector te versterken.

Mentorprogramma - voordelen voor jonge én ervaren waterprofessionals

Een mentorprogramma biedt veel voordelen, zowel voor onze watersector als ook voor ervaren en jonge waterprofessionals. Het programma heeft als doel kennisoverdracht en ontwikkeling van vaardigheden te ondersteunen, toekomstige generaties van leiders en talent te verfijnen, en het netwerk te versterken. Tijdens een mentor training werden veel ideeën bedacht voor een creatieve invulling.

  • Meer weten? download hier de KNW Mentor Program flyer
  • Meedoen? meld je aan als mentor of mentee - je wordt dan uitgenodigd voor een workshop en/of we nemen contact op om je te koppelen aan een collega waterprofessional
  • Contact: Carla Megens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roelof Kruize, Ambassadeur KNW Mentor Programma: “We kunnen elkaar versterken door kennis over te brengen van de oudere professionals naar de jongeren. Dit doet het KNW Mentor Programma en daarom ben ik enthousiast.“

Volg het Mentor Programma ook via facebook

 

flyer mentor program 3

Achtergrond van het KNW Mentor Programma

In 2016 hield KNW een enquête onder de leden om noodzaak en behoefte te onderzoeken van een mentorprogramma op nationaal niveau, dat iets toevoegt aan reeds bestaande initiatieven. De respons op die enquête overtrof de verwachtingen met meer dan 500 antwoorden binnen twee weken, met een overgrote meerderheid aan positieve reacties. Als follow-up organiseerde KNW een brainstormsessie om de resultaten te analyseren, en om creatief te denken over concepten, activiteiten, vorm en structuur voor een dergelijk mentorprogramma.

De belangrijkste punten van een mentorprogramma zijn te omschrijven als de zes zijden van een diamant, waar elke zijde een hoofdaspect representeert:

diamant 
  • Inhoud
  • Institutioneel
  • Relationeel
  • Toekomstvisie
  • Persoonlijke Ontwikkeling & (Menselijke) Vaardigheden
  • Identiteit & Geluk

Afhankelijk van de behoeftes van de mentee kunnen de doelen van het mentorschap aangepast worden om deze zes zijden te weerspiegelen. Aangezien de wensen van de mentees en de ervaringen van de mentoren zo divers zijn, is er geen pasklaar model, dus is flexibiliteit belangrijk voor een geslaagd mentorprogramma. 

 

mentorprogram

 

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het