h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Silver Drop wint Wetskills-India 2017

Afgelopen week heeft Wetskills zijn eerste evenement in 2017 afgesloten op de Vibrant Gujarat Ghandinagar in India.  Uiteindelijk bleek het team Silver Drop met een multipurpose rain harvesting plan voor de campus van de Silver Oak College in Ahmedabad het meest overtuigend voor de jury.

Tijdens de finale werd tussen de organisatoren (Center for Environment Education (CEE), Duurzaam Door (programma vanuit RVO.nl), Gujarat Pollution Control Board en Wetskills Foundation) van de Wetskills-India evenementen in 2015 en 2017 een uitgebreid Memorandum of Understand (MoU) ondertekend om de komende vier weken 2 tot 4 Wetskills-evenementen in India te organiseren.

Wetskills was na 13 maanden terug in Ahmedabad. Net als de vorige maal, in november/december 2015, werd gewerkt op het hoofdkantoor met daarbij een campus van het Center for Environment Education. Ditmaal werkten tien Nederlandse en tien Indiase bachelor- en masterstudenten van verschillende Indiase en Nederlandse universiteiten in gemixte teams aan vijf cases. Twee daarvan zijn vanuit Nederland geformuleerd en ondersteund: World Waternet (samen met Tata Trust) en Robusto Industry (samen met Darling Pumps en ETEC). Hieronder staan de cases. De korte beschrijvingen van de cases staan hier.

  • Case 1: Sustainable measures against groundwater salinization in the coastal area of Gujarat, India - Case owner: World Waternet, Tata Trust
  • Case 2: Improving industrial waste water treatment for Odhav Industrial Estate in Ahmedabad - Case owner: Odhav Enviro Projects Ltd (OEPL)
  • Case 3: Designing a rainwater harvesting system for Silver Oak College campus - Case owner: Silver Oak College of Engineering & Technology (SOCET)
  • Case 4: Bottled biogas from the Sewage Treatment - Case owner: Ahmedabad Municipal Corporation (AMC)
  • Case 5: Floating pump for Ahmedabad urban water planning - Case owner: Darling Pumps, in cooperation with ETEC and Robusto Industrial

Op 12 januari presenteerden de teams de resultaten tijdens de finale, voor een zaal met dik 150 man,tijdes de Vibrant Gujarat in Ahmedabad, de grootste zakenconferentie van India. De Nederlandse ambassade en NBSO Ahmedabad organiseerden een grote brede Nederlandse delegatie waarvan de Wetskills-deelnemers integraal onderdeel waren.

Verder werd tijdens het Netherlands Country Seminar op 11 januari naast de Wetskills Foundation en het Wetskills-evenement ook het recente WetsNext-project (follow-up van Wetskills-resultaten) van de City BluePrint in Ahmedabad besproken. Ahmedabad is na Amsterdam, Melbourne, Quito en New York de vijfde stad waar een volledige City BluePrint met ‘Governmental Capacity Assessment’ is uitgevoerd. Dit was in samenwerking met KWR en Universiteit Utrecht opgezet en uitgevoerd, met als lokale partner CEE (www.wetskills.com/wetsnext).

Komende maanden worden meerdere Wetskills evenementen (o.a. Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Israël en Nederland/AIWW) georganiseerd. We zoeken hiervoor nog deelnemende Young Professionals en studenten en bedrijven die cases formuleren. Join Us!

Voor meer informatie: Johan Oost, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.wetskills.com

IMG 5292

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het