h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Middagseminar Water en Leven

Op 15 oktober 2018 organiseren de Stichting WATER Drager van Leven, en Waternet een seminar over Water en Leven, mmv Professor Marc Henry, hoogleraar TU Straatsburg. Een middagseminar over molecuulstructuren van water in cellen, en de speciale eigenschappen van water als basis van levensprocessen.

waterIn de afgelopen 30 jaar zijn er op het gebied van het functioneren van watermoleculen fundamenteel nieuwe inzichten verkregen. Zonder water geen leven, zoals wij dit kennen. Zonder water geen levensprocessen. Grote vraag is: Wat is de rol van het water daarbij, hoe functioneert deze stof met zijn zo eenvoudige molecuulstructuur en zijn vele bijzondere eigenschappen? Het seminar belicht een nieuwe benadering en zoekt een mogelijk antwoord op deze vraag.

Professor Marc Henry (hoogleraar TU Straatsburg) zal in een keynote presentatie ingaan op de cruciale rol die flexibele structuren van watermoleculen aan de grensvlakken van de levende cel daarbij spelen. Deze dynamische, maar coherente structuren vormen naar zijn inzicht de basis van alle levensprocessen. Zij zijn zeer gevoelig voor invloeden uit de omgeving en dragen deze over.

Twee aansluitende inleiders zullen aan de hand van voorbeelden uit eigen onderzoek en ervaring op deze visie reageren:  

Paul Doesburg (Crystal Lab) - Invloed van GSM-straling op water

Christine Sutter (Institut für Strömungswissenschaften) - Vormkrachten en water

De discussie na de voordrachten wordt geleid door Ir Hans van Sluis.

Middagseminar Water en Leven

  • Datum: maandag 15 oktober 2018
  • Tijd: 13:30 - 17:30 uur
  • Locatie: Hoofdkantoor Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam
  • Informatie en aanmelding: www.stichtingwater.nl, telefoon 06-10326422

Organisatie: Stichting WATER Drager van Leven, ism Waternet, het waterbedrijf van Amsterdam eo.

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het