h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Water en de energietransitie

KNW Najaarscongres 2018 heeft als thema 'Water en de energietransitie'. Wat zijn mogelijke rollen van de watersector in deze transitie? En hoe versnellen we de transitie binnen de watersector zelf? Kom samen in actie! - vrijdag 30 november in Vianen.

NC2018cHet najaarscongres biedt informatie over de nieuwste ontwikkelingen, presenteert duidelijke showcases, faciliteert netwerkgelegenheid voor bekende en nieuwe contacten, en reikt handvatten aan om de transitie binnen uw eigen organisatie af te stemmen op de nationale agenda en te versnellen.

Water en de energietransitie

De consequentie van het Klimaatakkoord in Parijs is dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch moet worden verminderd. Dat kan alleen als de energievoorziening op een geheel andere manier wordt ingevuld; een veranderingsproces dat enkele decennia zal beslaan maar op de korte termijn al een voortvarende aanpak vraagt (PBL).

Kansen en uitdagingen voor de watersector

De omslag naar energie neutraal werken of zelfs energie leveren is in volle gang. Er liggen grote kansen zoals bij het opwekken van energie of grondstof bij het zuiveren van water, of het produceren van energie uit oppervlaktewater, getijden of biomassa. Maar er zijn ook uitdagingen, oa. voor grondwaterbeheer en bescherming van drinkwaterbronnen bij geothermie, exploitatie van warmtenetten en warmte-koude opslag.

Tijdens het KNW najaarscongres op vrijdag 30 november te Vianen gaan we interactief aan de slag met de energietransitie met invalshoeken vanuit beleid, technologische ontwikkelingen en toepassingen in de praktijk.

Op het programma staan oa. keynotes door Riksta Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen, en Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Sytems aan de TU Delft; de uitreiking van de Scriptieprijzen 2018, de presentatie van het STOWA boek 'Water en Energie' en keuze uit acht parallelsessies.

KNW Najaarscongres 2018 - Water en de energietransitie

  • datum: vrijdag 30 november 2018
  • tijd: 9:30 - 18:00 uur
  • locatie: Mindcenter, Marconiweg 8 in Vianen

Details, programma en aanmelding
KNW Najaarscongres 2018 - Water en de Energietransitie

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het