h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Netwerkbijeenkomst Women in Blue

Voor het succes van de Blue Deal zijn vrouwen belangrijk. Netwerkbijeenkomst 'Women in Blue' mmv Yvette van Dok, op 23 mei in Rotterdam, over de rol van vrouwen in irrigatie, waterbeheer, drinkwater en sanitatie. En hoe gaan vrouwen -daar en hier- een bijdrage leveren aan het realiseren van de Blue Deal?

Blue Deal 2018-2030

blue deal‘20 miljoen mensen in 40 stroomgebieden wereldwijd helpen aan schoon, voldoende en veilig water’ Dat is de grote doelstelling van de kersverse Blue Deal 2018-2030, bekrachtigd door de Unie van Waterschappen en Ministeries.

Bij de inrichting van de organisatie wordt gestreefd naar een gelijke verdeling van mannen en vrouwen, op alle niveaus. Dit wordt nog een hele uitdaging. De vertegenwoordiging van vrouwen binnen de waterschappen blijft nu nog achter. Het aandeel vrouwen dat internationaal actief is, is nog kleiner.

Vrouwen en de Blue Deal

Tijdens deze netwerkbijeenkomst nam Yvette van Dok ons mee naar o.a. Indonesië, Mozambique, Uganda, Zimbabwe, Georgië, Peru in verhalen over haar eigen werkpraktijk. Over de betrokkenheid van boerinnen bij irrigatieprojecten. Over de rol van vrouwen in water en sanitatie. En over de enorme kracht van vrouwelijke ondernemers die vanuit hun eigen talent ongelooflijke veranderingen teweegbrengen.

Netwerkbijeenkomst van KNW Werkgroep Vrouwen in Waterbeheer, op woensdagmiddag 23 mei 2018 bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in Rotterdam.

netwerkbijeenkomst: Women in Blue

  • datum: woensdag 23 mei 2018
  • tijd: 15:00-18:00 uur
  • locatie: hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, in Rotterdam

Programma en details
Netwerkbijeenkomst Women in blue

Organisatie
KNW Werkgroep Vrouwen in Waterbeheer

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het