h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Stresstesten in de gemeente

De gemeentelijke stresstesten stonden centraal tijdens het KNW Voorjaarscongres 2018. Hoe voer je een goede dialoog met alle betrokken partijen? Hoe kom je gezamenlijk tot een goede aanpak om stad en platteland klimaatbestendig te maken? - vrijdag 20 april 2018 in Utrecht.

Stress door klimaatverandering - hoe voer je de juiste dialoog? 

KNW voorjaar2018bVanaf volgend jaar wordt elke gemeente geacht een stresstest te doen om inzicht te krijgen in de risico’s van klimaatverandering. Wat zijn de gevolgen bij extreme buien, extreme droogte en extreme hitte? Welke maatregelen zijn nodig om schade aan de mens en zijn omgeving te beperken? Wie is waarvoor verantwoordelijk, en wie is wanneer aan zet? Zijn burger en professional zich al voldoende bewust van de gevolgen, en realiseren zij zich al dat actie nodig is?

Duidelijk is dat een integrale aanpak is vereist, en dat bestuurlijke drukte verlammend kan werken. Het testen van de klimaatstressbestendigheid en het anticiperen op de gevolgen, vraagt om een dialoog en inzicht in basisprincipes.

Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie
Het Deltaplan is opgebouwd volgens 7 ambities. Het kennisportaal biedt hulpmiddelen aan om werk te maken van deze ambities.

Geen normen, maar ambities

Tijdens het KNW Voorjaarscongres gaan we de dialoog aan - onder het motto 'geen normen, maar ambities' - met de vele spelers die samen bepalen hoe we gezamenlijk stad en platteland klimaatbestendig kunnen maken. Betrokken partijen zijn oa woningcorporaties, Bouwend Nederland, gemeenten, waterschappen, rijk, stedenbouwkundigen en planologen, planeconomen en verzekeraars.

Het KNW Voorjaarscongres 2018 vindt plaats op vrijdag 20 april van 10 - 17 uur in het Muntgebouw in Utrecht.

KNW Voorjaarscongres 2018 - Stress door klimaatverandering

  • datum: vrijdag 20 april 2018
  • tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • locatie: Muntgebouw, Utrecht

Programma en details
KNW Voorjaarscongres 2018 - Stress door klimaatverandering


 

Zie ook: Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie | Kennisportaal

ambitiesDPRA

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het