h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Nieuwe bronnen voor de Zoetwater voorziening

Hoe zorgt Waterbedrijf Dunea voor voldoende drinkwater voor het hele leveringsgebied? Over de uitdagingen van kringloopsluiting en een multi-bronnen portfolio gaf Gertjan Zwolsman (Dunea) een presentatie tijdens een bijeenkomst van Themagroep Watervoorziening op 22 maart.

rwzi harnaschpolderHet programma startte om 15:00 uur met een bezoek aan RWZI Harnaschpolder. Daarna volgden presentaties door Gertjan Zwolsman (Dunea) en Oscar Helsen (Hoogheemraadschap van Delfland), met een elevator pitch door Ainoa Areso (stagiair TU Delft/Witteveen+Bos).

Dunea drinkwater wordt bereid uit duinwater, waarin zoet grondwater uit de duinen is aangevuld met voorgezuiverd rivierwater uit de Afgedamde Maas. Gertjan Zwolsman (Dunea) lichtte toe hoe Dunea werkt aan kringloopsluiting en een multi-bronnen strategie om de watervoorziening voor de kustregio veilig te stellen.

Als afsluiting was er een netwerkborrel en de mogelijkheid gezamenlijk te eten.

Nieuwe bronnen zoetwatervoorziening

  • Datum: donderdag 22 maart 2018
  • Tijd: 15:00 - 17:00 uur, met aansluitend netwerkborrel
  • Locatie: Delfluent - RWZI Harnaschpolder

Programma en details
Themamiddag Nieuwe bronnen voor de Zoetwatervoorziening

Organisatie
KNW Themagroep Watervoorziening

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het