h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken

Dijkversterkingsprogramma HWBP is in volle gang. Er moet zo'n 1900 kilometer aan rivierdijken versterkt worden. Hoe zorg je voor goede ruimtelijke inpassing? Voor afstemming tussen de belangen van waterveiligheid, natuur, cultuur en recreatie? Symposium op 5 juni met praktijkvoorbeelden van oa de Wakkere Dijk bij Slot Loevestein.

Dijkversterking en ruimtelijke inpassing van de dijken

wakkere dijkWaterschappen en Rijkswaterstaat staan voor een grote opgave: tot 2050 moet naar verwachting 1900 kilometer dijk worden versterkt. Daarbij wordt de veiligheidsopgave gecombineerd met uitdagingen als de inpassing in de omgeving, publieksparticipatie en afstemming met andere belanghebbenden.

KNW Themagroep Water en Ruimte organiseerde het Symposium 'Ruimtelijke inpassing van dijken' om praktijkvoorbeelden en inzichten te delen, op dinsdagmiddag 5 juni in Slot Loevestein.

Op het programma stonden oa keynotes door Regina Havinga (Hoogwaterbeschermingsprogramma) en Ellen Tromp (Deltares en TU Delft), en een presentatie over de Wakkere Dijk bij Slot Loevestein door Kees van der Velden (Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit, Provincie Gelderland).

Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken

  • Datum: dinsdag 5 juni 2018
  • Tijd: 12:30 - 18:00 uur
  • Locatie: Slot Loevestein - zie route

Programma en details
Symposium Ruimtelijke inpassing van dijken

Organisatie
KNW Themagroep Water en Ruimte

180605a180605b180605c

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het