h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Beleidskader probleemstoffen waterkwaliteit

Landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’ werkt aan een strategische aanpak voor probleemstoffen in het water. Symposium WOKIV op 25 januari belichtte hun bevindingen, de knelpunten en oplossingen in een van de werksessies.

werksessie: Opkomende stoffen - het beleidskader

Drinkwater kleinOpkomende stoffen vormen op dit moment een probleem voor veel verschillende betrokken partijen, zoals drinkwaterbedrijven, lozers, waterbeheerders, vergunningverleners en toezichthouders. Een strategische aanpak voor mogelijke probleemstoffen wordt momenteel uitgewerkt door de landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’. In een werksessie van Symposium WOKIV - Waterkwaliteit op de Kaart belichten we de verschillende invalshoeken en delen wij graag de problemen waar de betrokkenen zoal tegenaan lopen. Welke oplossingsrichtingen beginnen zich al af te tekenen? Graag bespreken we hier ook hoe we hierbij samen efficiënt en effectief met elkaar op kunnen trekken.

Tijdens WOKIV - het 4e Symposium Waterkwaliteit op de Kaart - hebben we voorbeelden, veelbelovende technieken en initiatieven geddled, met inspiratie tot actie.

Op het programma stonden presentaties en 16 inspirerende werksessies.

Symposium wokIV - Waterkwaliteit op de kaart

  • Datum: donderdag 25 januari 2018
  • Tijd: 9:00-17:00 uur
  • Locatie: RWS-LEF Future Center in Utrecht

Details, programma en aanmelden
Symposium WOKIV - Waterkwaliteit op de Kaart

Organisatie
KNW Themagroep Waterkwaliteit

WOKIV a

 

aandacht voor 'Opkomende stoffen' - de nieuwe probleemstoffen

Problemen met zgn 'opkomende stoffen' zijn regelmatig in het nieuws en worden ook genoemd in de plannen van het nieuwe kabinet, zie oa:
- H2O nieuws | Tweede Kamer wil einde aan persistente stoffen.
- H2O nieuws | Waterschappen en RIVM vinden GenX in watersystemen.
- H2O nieuws | Rutte III : klimaatbestendig en waterrobuust Nederland

Landelijke werkgroep ‘Aanpak opkomende stoffen’ werkt aan een strategische aanpak. Hun werk en resultaten staat centraal tijdens een van de werksessies van Symposium WOKIV.

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het