h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Aan de slag met STOWA rekentool Waterbalans

STOWA ontwikkelde de rekentool 'Waterstromen in beeld'. Hoe kun je deze tool gebruiken voor inzicht in de stoffenbalans en de ecologische kwaliteit van oppervlaktewater? Dit stond centraal tijdens een van de workshop sessies van Symposium WOKIV op 25 januari 2018.

stowa waterbalansWaterbalans voor inzicht in stoffenbalans en ecologische waterkwaliteit

Met de rekentool 'Waterstromen in beeld' kunnen waterbeheerders zelf aan de slag met het opstellen van een waterbalans. Een waterbalans laat zien hoeveel, en via welke routes, water een watersysteem inkomt (bijv. neerslag, inlaat en kwel) en verlaat (bijv. verdamping, uitlaat en wegzijging). Het opstellen van zo'n balans is een belangrijke eerste stap om inzicht te krijgen in de ecologische toestand van een oppervlaktewater, en vormt de basis voor het opstellen van stoffenbalans. Deze geeft informatie over de stoffenvrachten die met het water in- en uitstromen, zoals de hoeveelheden nutriënten en chloride. Het geeft ook belangrijke aanknopingspunten voor het verbeteren van deze toestand. De tool vergt overigens wel enige waterhuishoudkundige kennis en ervaring.

Werksessie: Rekentool voor opstellen waterbalans

De STOWA rekentool voor het opstellen van een waterbalans is een van de workshop thema's tijdens WOKIV, het vierde symposium Waterkwaliteit op de Kaart. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de rekentool, waarmee met weinig data een waterbalans van een gebied gemaakt kan worden. Deelnemers aan deze sessie wordt gevraagd deze e-learning (ca. 45 minuten) voorafgaand te doorlopen,
via Stowa.nl | E-learning - Rekentool voor opstellen waterbalans

Tijdens Symposium WOKIV hebben we voorbeelden, veelbelovende technieken en initiatieven gedeeld, met inspiratie tot actie.

Op het programma stonden presentaties en 16 inspirerende werksessies.

Symposium wokIV - Waterkwaliteit op de kaart

  • Datum: donderdag 25 januari 2018
  • Tijd: 9:00-17:00 uur
  • Locatie: RWS-LEF Future Center in Utrecht

Details, programma en aanmelden
Symposium WOKIV - Waterkwaliteit op de Kaart

Organisatie
KNW Themagroep Waterkwaliteit

WOKIV a

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het