h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Personalia

Internationale prijs voor prof. Dano Roelvink

Prof. Dano Roelvink (IHE Delft) ontving de International Coastal Engineering Award 2017, voor zijn werk aan open source modellen voor kustbescherming.

award dano roelvinkInternational Coastal Engineering Award

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Coast, Oceans, Ports and Rivers Institute van de American Society of Civil Engineers (ASCE-COPRI). De jury kende de 2017 Award toe aan Prof. Dano Roelvink voor ''his tremendous contributions in leadership and development of the theory and modeling of coastal morphodynamics, and for his role as an international educator in the field of coastal dynamics” en zijn bijdrage aan EU onderzoeksprojecten naar kustbescherming. De prijs werd in februari toegekend en onlangs officieel uitgereikt.

open-source model voor kustbescherming

Dano Roelvink werkt onder andere aan de ontwikkeling van open source modellen voor de invloed van storm op kust erosie, en de voorspelling van lange termijn veranderingen van kustlijnen en stranden. Deze modellen worden wereldwijd gebruikt voor kustbescherming, wat extra relevant is nu veel kustgebieden onder druk staan door bevolkingsgroei en klimaat verandering.

IHE Delft - Institute for Water Education
in partnership with UNESCO
www.un-ihe.org

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het