h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Terugblik Introductiedag Water in de Stad

Op 9 juni j.l. kwam het bruisende jonge netwerk van KNW samen in het Waternet gebouw aan de Amstel.

170609 knw introdag 1Terwijl binnen Dijkgraaf Gerhard van den Top de jonge water professionals vol goede moed toesprak over de noodzaak van hun werk, regende het buiten harder dan de riolen aan konden. Hoe passend bij zijn woorden én bij het thema van de introductiedag “Water in de stad”.

'Waterprofessionals zijn onmisbaar'

De jonge waterprofessional heeft veel inspiratie opgedaan. Niet alleen werd zij aangemoedigd door de Dijkgraaf kritisch te blijven en met creativiteit, kracht en energie, het watermanagement in Nederland in goede banen te leiden; ook hadden Louise Klingen en Tine te Winkel ervoor gezorgd dat de groten in de watersector ons toe konden spreken via een aantal quotes. Quotes die het nalezen waard zijn en nog maar eens de complexiteit van watervraagstukken benadrukken, de vraag naar een vernieuwende aanpak en ons hart verwarmde, want waterprofessionals zijn onmisbaar.

Rainproof in Amsterdam

Leon Valkenburg van Witteveen+Bos, bekrachtigde deze boodschap met een blik op projecten in het binnen- en buitenland. Inmiddels was het buiten opgeklaard en tijd voor activiteit! Alvorens Irene Poort het concept van Rainproof aan ons had uitgelegd, fietsten we gezellig twee aan twee door haar speeltuin, namelijk Amsterdam. Van initiatief tot initiatief. Ontzettend gaaf om te zien hoe Rainproof verschillende partijen samenbrengt, nieuwe waterbergingsmaatregelen bedenkt en daarmee het waterbewustzijn van de Nederlander vergroot.

Floodcom en bier van regenwater

Eenmaal terug in het Waternet gebouw dacht de jonge waterprofessional te weten wat de gevolgen zijn van een harde regenbui, maar niet meer na het spelen van de serious-game Floodcom. Het doel van het spel was Rotterdam te redden van overstromen, door strategische beslissingen te nemen in een onzekere en stressvolle situatie. Gelukkig kon al die opgebouwde spanning weer weggedronken worden met een bier gemaakt van regenwater!

Kortom, het was een interactieve en inspirerende dag!

170609 knw introdag 3170609 knw introdag 17


> Zie ook het uitgebreide fotoverslag

Logo jong KNW RGBKNW Introductiedag - water in de stad

Vrijdag 9 juni 2017 | 9:30-17:30 uur | Hoofdkantoor Waternet in Amsterdam
Organisatie: Jong KNW

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het