h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Studenten fitterij wedstrijd in Delft

Studenten Watermanagement gingen de strijd aan met PhD-ers en professoren in de jaarlijkse fitterij wedstrijd. Ook vervingen zij een kraan in een leiding die onder druk staat, met veel waterplezier voor de omstanders.

1706 fitterij2Vrijdag 9 juni was de jaarlijkse studenten fitterij aan de TU Delft. Deze fitterij wordt georganiseerd door het studentendispuut Watermanagement. Tijdens dit evenement kunnen studenten, PhD-ers en professoren kennis maken met de fitterij in een onderlinge competitie.

Dit jaar was de 5e editie en het was wederom een succes! 14 tweetallen zijn de strijd aan gegaan en de winnaars waren Gijs Hoogmoet en Nils van der Vliet, twee studenten van de master Watermanagement. Dit was de eerste keer dat zij, net zoals velen, kennis maakten met de fitterij.

In tegenstelling tot een normale fitterij wedstrijd bevat de studenten fitterij nog een 2e onderdeel, namelijk het kraantje drukken. In dit onderdeel moeten deelnemers, gehuld in een geel regenpak, een kraantje vervangen in een leiding die onder druk staat. In dit onderdeel spuit het water in het rond en dit levert veel waterplezier op (voor de toeschouwers). Dit onderdeel is toegevoegd door Arie Copier om op een ludieke manier extra aandacht te trekken, wat zeer in de smaak valt bij voorbijgangers.

1706 fitterij11706 fitterij31706 fitterij4

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het