h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Water als winnend verkiezingsthema!

Is water (wel) een stemmentrekker? Ter voorbereiding op het KNW Voorjaarscongres op 1 juni trokken we langs een boeiend gezelschap waterbestuurders en managers, langs politieke adviseurs, en langs gelouterde en jonge waterexperts.

Logo VC2017Van alles komt voorbij; van aandacht voor zichtbare wateroverlast in de stad, de belangstelling van jonge agrariërs voor waterkwaliteit tot aan het pleidooi om iedereen die wat wil met water ‘toch echt een handelingsperspectief te bieden’. 

Politiek adviseur voor gemeenteraden Henk Gossink (directeur KNAP-Academie), trad op als ‘keynote coach’ en plaatste desgevraagd direct de nodige kanttekeningen. Inhoud en geslaagde politieke 'framing' gaan niet vanzelfsprekend samen. Henk Gossink doceert over het werk van de inspirerende Amerikaanse auteur Luntz en zijn ‘theorie van hoop en angst’ als drijvende electorale krachten.

Lees verder: Waterblogs - Campagnestrategen voor water trekken het land in

 


Achtergrond

Waar was water, bij de (landelijke) verkiezingen?

Viel het jou ook op? Bij de landelijke verkiezingen bijna geen woord over water of waterbeleid. Terwijl water zo bepalend is voor onze ruimtelijke inrichting. Water is onze nationale trots, met fenomenen als watersport en de reputatie van Nederland als technisch waterbeheerder. Dat kan en moet dus anders, in 2018 bij de lokale verkiezingen voor Gemeenteraden en Waterschappen. Op 1 juni 2017 gingen we aan de slag om hier verandering in te brengen.

Water als stemmentrekker

Op 1 juni 2017 voegden we de daad bij het woord. Deelnemers aan het KNW Voorjaarscongres bogen zich gezamenlijk over ‘Water als Stemmentrekker’, en maakten als product van de conferentie een format voor water als ‘winnend’ verkiezingsthema.

Tijdens het congres verzamelden we argumenten waarmee we water tijdens de lokale verkiezingen wél in beeld kunnen brengen. Welke argumenten kunnen we meegeven aan de key-spelers in het watercircuit? Wat kunnen we hen aandragen om van water een stemmentrekker te maken?

Programma en details: zie programma

Impressie en verslag: zie Campagnestrategen voor Water in lokale verkiezingen

Algemene Ledenvergadering KNW – 1 juni 2017

De ALV van KNW werd gehouden voorafgaand aan het Voorjaarscongres, op donderdag 1 juni 2017 van 12.30-13.15 uur bij Waternet, Korte Ouderkerkdijk 7 in Amsterdam. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1705 water verkiezingen 2HELP de KNW-Watercampagne!

Een vrijwillige financiële bijdrage aan onze KNW-Watercampagne wordt gewaardeerd. Dit kan eenvoudig door een bedrag over te maken op: NL76 INGB 0007239217 t.n.v. KNW, o.v.v. bijdrage KNW-Watercampagne.

Nog geen KNW lid? Versterk het Waternetwerk én jezelf als waterprofessional, en meld je aan als KNW lid.

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het