h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Waternetwerk

Water als stemmentrekker bij de Gemeenteraads verkiezingen

Volgende jaar maart zijn de gemeenteraads verkiezingen. Kunnen we water dan inzetten als thema en stemmentrekker? Help mee om samen een campagne voor water te ontwikkelen!

Logo VC2017Water als verkiezingsthema tijdens de gemeenteraads verkiezingen

Na het landelijke verkiezingsspektakel en met een kabinetsformatie in volle gang, staat alweer het volgende - voor beleidsmakers zeer belangrijke en boeiende - evenement op stapel: de lokale verkiezingen, in maart volgend jaar.

Filosoof Reijbroek beschouwt verkiezingen in een recent boek als een disruptieve gebeurtenis; het is het moment waarop de 'natuurlijke' gang van zaken soms abrupt wordt verstoord. Het is (ook) het moment en de kans om te versnellen, verbeteren of veranderen.

In de afgelopen landelijke campagne viel op hoezeer water buiten beeld was. Hoe kunnen we dit waarderen? Het gevoel leeft dat dit voor de lokale verkiezingen anders kan. Water beïnvloedt ruimtelijke ordening, is zowel levensbehoefte als bron van plezier.

Stemmen trekken - Hoe Wint Water De Verkiezingen?

Tijdens het KNW Voorjaarscongres op 1 juni is het de ambitie om water als stemmentrekker op te voeren. We ontwikkelen dan samen, alle deelnemers, bestuurders, experts, inwoners, beleidsmakers en gebruikers een prachtige, ready-made verkiezingscampagne!

Ter voorbereiding zullen Monique Bekkenutte en Eelco Koolhaas, namens het bureau van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, in de periode april - mei een aantal gesprekken voeren met opiniemakers, waterexperts, door de wol geverfde beleidsexperts en marketeers. Inzet van die - korte - ontmoetingen is steeds deze, boeiende vraag: Hoe Wint Water De Verkiezingen?  Deze aanpak is ontwikkeld i.s.m. de VNG en de Unie van Waterschappen. Op basis van de verworven inzichten wordt een boeiende 'longlist' van ingrediënten gemaakt voor een winnende watercampagne.

Contact: Monique Bekkenutte, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.