h2ologoprimair


knw uitgever h2o

KNW Fitterijwedstrijden

Koninklijk Nederlands Waternetwerk organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de Amsterdam International Water week op de Aqua Tech beurs. Aan de Fitterijwedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven in Nederland mee. Doel van de fitterijwedstrijden is verbinding binnen de sector, aandacht voor techniek en trots op en plezier in degelijk vakmanschap.

AIWW2017
Van 30 oktober 2017 t/m 3 november 2017 is het weer zover: de commissie Fitterijwedstrijden van Koninklijk Nederlands Waternetwerk organiseert dan samen met Aquatech Nederland de tweejaarlijkse Fitterijwedstrijden, die tevens gelden als Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport. Dit evenement is dé smaakmaker van de Aquatech en is al jarenlang zeer populair. Het snelste Nederlandse team van de wedstrijd mag voor Nederland uitkomen tijdens de volgende wereldkampioenschappen.

Spelregels
De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter) en een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

Download het Reglement 2017:

Commissie Fitterijwedstrijden
De Commissie Fitterijwedstrijden 2017 bestaat uit Jos Dekker-PWN (voorzitter), Arie Copier (gepensioneerd Waternet), Jan Kamminga (Waternet), Margriet de Vries (Waterbedrijf Groningen), Ger Ros (Oasen) en Pauline Beaumont (KNW).