h2ologoprimair


knw uitgever h2o

KNW Fitterijwedstrijden

De KNW Commissie Fitterijwedstrijden organiseert elke twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de Amsterdam International Water week op de Aqua Tech beurs. Aan deze wedstrijden doen verschillende teams van de waterbedrijven mee, en deze wedstrijden gelden tevens als het Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport. De commissie staat tevens borg voor de organisatie van de Nederlandse inbreng in de internationale wedstrijden. Doel van de fitterijwedstrijden is verbinding binnen de sector, aandacht voor techniek, en trots op en plezier in degelijk vakmanschap.

Wat zijn de fitterijwedstrijden? - verkorte spelregels

Een team moet in een zo kort mogelijke tijd het volgende tot stand te brengen: ‘het onder druk aanboren van een nodulair gietijzeren leiding met een diameter van 150 mm en het aanbrengen van een dienstkraan samen met het maken van een PE-huisaansluiting met binnenleiding en watermeteropstelling’. Strafseconden, die bij de eindtijd worden opgeteld, worden uitgedeeld indien het werk niet volgens de wedstrijdvoorschriften is volbracht. Een team bestaat uit twee personen plus een coach. Teamleden dienen te werken bij of voor een Nederlands waterbedrijf. De tijdslimiet voor elke wedstrijdronde bedraagt 10 minuten. Teams starten om de 20 minuten.


fitterijwedstrijden tijdens AIWW 2017

Van 30 oktober 2017 t/m 3 november 2017 is het weer zover: de commissie Fitterijwedstrijden van Koninklijk Nederlands Waternetwerk organiseert dan samen met Aquatech Nederland de tweejaarlijkse Fitterijwedstrijden, die tevens gelden als Nederlands kampioenschap voor deze tak van sport. Dit evenement is dé smaakmaker van de Aquatech en is al jarenlang zeer populair. Het snelste Nederlandse team van de wedstrijd mag voor Nederland uitkomen tijdens de volgende wereldkampioenschappen.

Spelregels
De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter) en een coach. Het is de bedoeling dat zij zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

Er zijn wedstrijden voor leerlingmonteurs, dames, directies en heren. Teams uit Nederland, Engeland en Amerika gaan aan de slag met een aanboortoestel. Ze mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies van de drinkwaterbedrijven gaan de strijd met elkaar aan in de managementwedstrijd. Zij moeten uiteraard het goede voorbeeld geven en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

Download het Reglement 2017:

Commissie Fitterijwedstrijden
De Commissie Fitterijwedstrijden 2017 bestaat uit Jos Dekker-PWN (voorzitter), Arie Copier (gepensioneerd Waternet), Jan Kamminga (Waternet), Margriet de Vries (Waterbedrijf Groningen), Ger Ros (Oasen) en Pauline Beaumont (KNW).


Uitslagen, verslagen, foto's en video's

 

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het