secundair logo knw 1

Geheel in lijn met de ambities om de grootste legionellabestrijder in de EMEA-regio te worden, nam Holland Water broederbedrijven Ateca en Uvidis over. Toch valt er voor het watertechbedrijf nog een hoop te winnen. “We willen de Boskalis worden van gebouwwaterbeheer”, zegt Rogier van den Brink, CEO bij Holland Water.


Deze content is een productie van Water Alliance


Holland Water levert waterbehandelingssystemen om drinkwater in gebouwen en andere menselijke infrastructuur te behoeden voor legionella en andere schadelijke bacteriën. Dit doet het Driebergse bedrijf met zelf ontwikkelde en geproduceerde technologieën, zoals ultraviolet licht voor preventieve doeleinden en koper- en zilverionisatie ter bestrijding van aanwezige bacteriekolonies en biofilm.

Na de overname van Ateca is Holland Water al de grootste aanbieder van koper- en zilverionisatietechnologie in de EMEA-regio. Volgens Van den Brink was dit niet een doel op zich. “Primair gaat het ons om kwalitatieve watertech en service – maar omvang doet er wel degelijk toe. We moeten opboksen tegen grote jongens die alles te verliezen hebben. Daar heb je spierballen voor nodig. Daarom willen we schaal creëren.”

DEF Holland Water Rogier van den Brink 900 Rogier van den Brink

Van den Brink ziet nog genoeg groeimogelijkheden in de branche. “Er is zoveel noodzaak en behoefte aan oplossingen tegen legionella. Momenteel is er een handjevol geschikte technieken om drink- en koelwater te behandelen en binnen die bredere markt willen we ook een leidende rol spelen.” Om door te blijven groeien wil Van den Brink zijn producten in zoveel mogelijk landen afzetten in samenwerking met lokale distributeurs.

De noodzaak van watertechnologie oplossingen en de winstgevendheid zijn daarin leidend. “Hoe slechter de gebouwinfrastructuur en hoe warmer het klimaat, hoe meer problemen we zien. Zuid-Europa, het Midden-Oosten en delen van Afrika kunnen onze watertech goed gebruiken. Maar ook in landen waar ze chloor hebben afgezworen als waterbehandelingsmiddel zijn watertechoplossingen nodig. Denk naast Nederland bijvoorbeeld aan Duitsland.”

Dankzij investeringen in Holland Water door investeringsmaatschappij OXGreenfield creëerde het bedrijf financiële slagkracht. “Als je snel van servet naar tafellaken wil transformeren kan dat alleen met genoeg budget. Daarmee ga je investeren in de fundamenten die je nodig hebt voor stevige groei. OxGreenfield draagt meer bij dan alleen geld, het zijn zeer betrokken partners zonder ons in de weg te zitten.”

Volgens Van den Brink is de huidige organisatie geheel gestoeld op schaalvergroting. “Holland Water is altijd een ruwe diamant geweest met een enorm potentieel. Naast de externe financiën hebben we een gepokt en gemazeld managementteam geïnstalleerd en de hele interne waardeketen klaargestoomd voor opschaling. We zitten er purpose gedreven in en willen zoveel mogelijk gebouwen van hun legionella problemen afhelpen.”


 Water Alliance is een netwerkorganisatie die samen met onderzoekstinstituut Wetsus, het CEW en CIV Water een innovatieketen voor de watertechnologie vormt op de WaterCampus in Leeuwarden

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.